Najdi forum

Pozdravljena!

Tudi jaz imam podobne težave kot ti in tudi jaz sem si dolgo zatiskala oči preden sem spoznala, da to niso heci.Stara sem 25 let, fant pa je dve leti mlajši in vedno mora biti na vsaki kurji veselici, kjer se ga napije do dna.Tako kot si napisala, saj ne da bi bil vsak dan pijan, ampak ko začne piti, lahko sedi v gostilni celo noč in se ga naliva do konca.Najprej sem to pripisovala mladosti in se slepila saj je drugače v redu in me ima rad ampak po po petih letih ga imam poln kufer.
Odločila sem se za ultimat, ampak problem je v tem ali bom dovolj močna in bom dosledna ali bom zopet popustila kot že nekajkrat.

Tudi tebi, Jasna; z moje strani rpibližno tak odgovor, kot sem ga dala že Lauri.

V kolikor ne boš začela spoštovati najprej sebe, ne pričakuj, da te bo spoštoval tvoj dragi. Če ne more na ljubo tebi prenehati z grdo navado, ki škoduje njemu samemu in tebi, se vprašaj, kaj bo ko bosta nekja časa poročena, s kakšnim otrokom. Boš zmogla breme, ki ga zavestno nakopavaš sama sebi, nekoč pa tudi otrokom? Mati je v prvi vrsti tista, ki mora biti toliko dogovorna, da poleg ljubezni do moškega, podari otroku dobrega in odgovornega očeta. Če te ta potencialni očka, že sedaj ne upošteva, ko se še “bori” za svojo ljubezen, se bojim, da boš otroku (ki ne bo nič kriv) priskrbela še izkušnje alkoholiziranega tirana. Povsem drugo je, če fant, nato zakonski mož, začne s takimi navadami, ko sta že v zakonu. Takrat ne moreš reči, da zavestno rineš v težave. Na tak način, kot ga ti opisuješ, pa delaš ravno to, odprtih oči rineš v težave.
Premisli, če je v tebi toliko nesebične ljubezni, da jo boš lahko dajala potencialnemu alkoholiku in otroku, ko mu boš morala odgovoriti, zakaj si vzela takšnega moža in očeta, ki ne zna biti mož, če pa že je, je s figo v žepu. On točno ve, da te vskič ponovno pregovoril in se morda tudi zjokal, kar takim “tičem” ne gre težko “od rok”.

Sasa, ma neeeee… Sej vem, da je brezveze, da ti sploh kaj govorim, ampak zadeti se je tako kratkotrajna resitev vsega… Zdis se mi zelo inteligentna oseba, ki ima veliko stvari razciscenih, zakaj bi vse to unicila??
Custva lahko potlacis in se delas kot da jih ni, ampak tej problemi bodo prisli ven tako ali drugace, ne bos se jih resila. Raje se nauci kako jih sprejeti in opraviti z njimi v treznem stanju… to zares steje.
Ce ti ni hudo odgovoriti, s cim si pa zasvojena?

Petra

Ko sem prebirala vase poste (s katerimi se popolnoma strinjam), sem veckrat zasledia besede “sebicnost” in “nesebicna ljubezen”. Mislite, da je sebicno, ce odide in ga prepusti samemu sebi? Ce se odloci za lastno sreco namesto za resevanje svojega fanta? Ob tem sem se spomnila na odlomek iz knjige Anthony de Mello-ta: Zavedanje, pa sem se odlocila, da vam ga kar napisem.

O PRAVILNI VRSTI SEBICNOSTI:

Prvi korak k prebujenju je, da ste dovolj posteni in si priznate, da si v resnici tega ne zelite. Nocete biti srecni. Zelite preskus? Poskusimo. Trajalo bo le minuto. Lahko zaprete oci ali pa tudi ne. Mislite na koga, ki ga zelo ljubite, na nekoga, ki vam je blizu, nekoga, ki je za vas dragocen, in mu v mislih recite: “Raje bi bil srecen, kot da bi imel tebe.” Opazujte kaj se bo zgodilo. “Raje bi izbral sreco kot tebe. Ce bi lahko izbiral, bi izbral sreco.” Koliko se vas je pocutilo sebicnih, ko ste se tako odlocili? Mnogo, kot je videti. Vidite kako so nam oprali mozgane? Kako smo omejeni na razmisljanje: “Kako sem bil lahko tako sebicen?” Toda poglejte kdo je sebicen. Predstavljajte si, da bi vam nekdo dejal: “Kako bi mogel biti tako sebice, da bi izbral sreco namesto mene?” Se vam ne bi zdelo primerno odgovoriti: “Oprosti, toda kako bi mogel biti ti tako sebicen, da bi zahteval od mene, naj izberem tebe namesto lastne srece?”
Neka gospa mi je pripovedovala, kako je takrat, ko je bila se otrok, njen bratnranec jezuit imel duhovne vaje v jezuitski cerkvi v Milwaukeeju in je zacenjal vsako srecanje z besedami: “Preskus ljubezni je zrtvovanje in merilo ljubezni je nesebicnost.” Cudovito. Vprasal sem jo: “Bi hoteli mojo ljubezen za ceno moje srece?”
“Da!” je odgovorila. Kaj ni to preksrano? Ni to cudovito? Ona bi me ljubila za ceno svoje srece, jaz bi jo ljubil za ceno svoje in tako bi imeli dva nesrecna cloveka. Vendar naj zivi ljubezen!

Zamislite se malo nad tem.
Lep teden vam zelim, Petra

Pozdravljena zrtva ALKOHOLIKA

Js sem moski in ti lahko samo recem da si se v premladih letih da bi svojo mladost gubila z alkoholicarjem ..
jas sem doma ta primer imel z mojim ocetom in videl sem da je moja mati zaradi tega nesrecna
jas sem moral v mladih letih dosti stvari podnasati in moji bratje-sestre tudi …ob 12 letih sem od doma pobegnil in imel kahoticno mladost zaradi tega ..Rekel bi ti samo to –ce ne zelis socialni center odpreti za alko pa hitro to prepusti in drugace svoje zivljenje organiziraj …Ti imas voljo za otroke tvoja dolznost je pa tudi da jim pravega oceta das in ne alkoholicarja ki bo izgubljen in vas bo vse izgubo
Ti si pa mlada vse zivljenje imas pred seboj ne tega z takimi ljudmi trositi –ti nisi socialna delavka —
ti si mlado dekle katera ima vso bodocnost pred seboj ce me danes ne poslusas in cakas se bos mojih besed spomnila tokrat pa bo ze mogoce prekasno —-Spremeni vse tole cetudi bi morala zacasno k starsem oditi ihci si sluzbo –in spomni si zmeraj da je boljse sama ziveti kot v slabi druzbi ..ostati

on je pa mlad in ce se mu tole se veckrat zgodi se bo enkrat koncno zavedel da je najdrazje izgubil

vse dokler pa mu boste tole dopuscali pa se nigdar nebo zavedel in vseskozi PIL.

New Report

Close