Najdi forum

Imam eno vprasanje, vesela bom vsakega nasveta!!!

Imam fanta v Braziliji…decembra naslednje leto se misliva porociti in on misli zivetu v Sloveniji…zanima me, ce ima kdo kaj izkusenj oziroma kaj ve, kaksne moznosti za delo ima tujec v Sloveniji, porocen s slovenko.
Prosim, ce mi lahko odgovore posljete na e-mail naslov:
[email protected]

to, da bo porocen s tabo, mu ne bo ravno kaksna olajsevalna okoliscina, kajti zakon je postal nekoliko strozji. pravzaprav nima nobenega pomena, ce sta porocena ali ne, kajti izvenzakonska zveza se pri nas enako pravno odobrava.
glede dela. za redno zaposlitev tujca mora biti objavljen uraden razpis in ce se nanj ne prijavi noben slovenec, potem ga delodajalec lahko zapusti. vendar res noben slovenec ne sme ustrezati pogojem, kar pomeni, da se da z delodajalcem tudi zmeniti, da nekoliko priredi pogoje in recimo napise, da se zahteva dobro poznavanje brazilije itd. vedno se da kaj izmislit. drugace pa bo moral 8 let neprekinjeno ziveti v slo, nakar bo lahko zaprosil za stalno bivalisce. ce bosta recimo imela otroka in ce bo imel urejeno sluzbo itd ter ce bo intelektualec (tega sicer ni v zakonu, samo delavcem neradi dajejo drzavljanstvo, to se ve), bo lahko do stalnega bivalisca prisel nekoliko prej. zatem bo moral 2 let obdrzati ta status, nakar bo dobil drzavljanstvo. glede na to, da bomo v bodoce sli v EU, se bodo ti zakoni se kaj poostrili, saj se svet vedno bolj zapira. ce ima kdo kaksne drugacne, predvsem boljse informacije glede tega, bi prosil, da me popravi. sam imam zensko iz rusije in se tudi ze nekaj let boriva, da bi dobila zavarovanje. problem je predvsem v zavarovanju, delu, studiju itd. upam, da sem kaj pomagal

mojzes, kar se tiče zavarovanja, imam moža jaz zavarovanega po sebi, pa plačujem mu od plače še dodatno zdravstveno zavarovanje.
Delo pa… pozabi, razen, če odpre svoje podjetje in se samozaposli, kar enako traja (sama samozaposlitev) vsaj 2 meseca…

Lp, Yo

Vse je odvisno od njega. Kaj je po poklicu, ali zna kaj slovensko, predlagam pa ti, da izkoristita to da je iz Brazilije.

Najlepsa hvala za vse nasvete in informacije. Sploh nisem vedela da je tako strogo!! On ima diplomo iz reklame in marketinga (v Braziliji…ne vem koliko ima tukaj priznan studij), drugace pa je zelo nadarjen za jezike, govori se italijansko in anglesko, slovensko se bo pa tudi naucil.

Kako mislis ” * ” da naj izkoristiva, da je iz Brazilije? Ima kdo kak nasvet? Razmisljala sva, da bi jaz odprla podjetje in bi potem skupaj delala v njem…recimo uvoz kakih stvari iz Brazilije…kaj pa vem. Zbiram ideje oziroma informacije. Ce mogoce se kdo kaj ve….naj mi prosim napise, bom zelo hvalezna!!

Hvala vsem trem za koristne informacije!!! Veliko srece tudi vam 🙂

Ni

Zivjo!

glede na to da se bliza dan ko bo slovenija v evropski uniji in glede na to da je pri nas vse vec tujih podjetij se ne boj da ne bi nasel dela,imam veliko prijateljev ki so dobili dobro placana dela pri nas pa ne govorijo slovensko,eden od njih je zaposlen tudi na obcini,govori pa anglesko!
res je da zaposlitve ni moc dobiti cez noc,zato cimprej na “delo” in sigurno se bo naslo kaj!Mislim da je pri nas cedalje bolj cenjeno znanje tujih jezikov,in kot sem ze rekla ni povsod s tem pogojeno znanje slovenskega jezika,ce so le predispozicije ki jih dano podjetje potrebuje,dane!
vso sreco!

[email protected] a se kej hodis na to stran? kako se je uredilo z fantom iz brazilije?

New Report

Close