FA in zanositev
Pozdravljeni!
Stara sem 29 let in še vedno nimam redne menstruacije (imam jo od 4-5 krat na leto). Pred sedmimi leti sem bila pri endokrinologinji in ta mi je postavila diagnozo funkcionalna androgenizacija. Poslala pa me je moja splošna zdravnica in to predvsem zaradi aken. Prvo sem jemala adalctone, nato pa sem dobila diane 35. Ko sem prekinila jemati diane 35, ker bi rada zanosila, so se akne pojavile (sicer v manjši meri), pa tudi poraščenost se je že spet malo povečala. Menstruacije pa tudi niso redne. Diane 35 sem prenehala jemati že konec januarja, do zdaj sem pa imela samo eno menstruacijo, pa še to mi jo je ginekologinja sprožila s tabletami. Glede na to, da bi rada zanosila, me zanima ali bom imela probleme oziroma ali bom potrebovala kakšno dodatno terpapijo? hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani!
Pri sindromu funkcionalne androgenizacije so vsekakor možne težave pri zanositvi. Pri opredelitvi motnje je potrebno sodelovanje med endokrinologom in ginekologom. Da boste lahko zanosili, bo verjetno potrebno hormonsko zdravljenje.
Lep pozdrav!