Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost F-TEST

F-TEST

Ali katera uporablja F-TEST za kontrolo nad plodnimi dnevi?
Kakšni so rezultati? Ali kaj pokaže, da so, pa potem vseno ni nič, al kaj?

Jaz ga občasno (kadar naj bi ovulacija bila), pa mi je do sedaj pokazal le enkrat, da so in takrat seveda sva, pa ni bilo nič!
Enkrat sem že napisala, da je kao z nama vse OK, razen… Razen, da jaz najbrž nimam ovulacij redno oz. zelo redko (kot mi je povedal tudi slavni dr.), toda kljub temu ovulacije najbrž občasno so, toda… Če bi bilo to vse, bi moral seveda Klomifen delovati, pa tudi po IVF, bi moralo ostati kaj noter!
Vedno si govorim, da moram enkrat gledat vsak dan v mesecu, pa potem ne (vidite kako sem “neobremenjena”, ampak sedaj je pa že skoraj skrajni čas, da začnem!

Lep vikend!

Draga Špela!

F-test bi na tvojem mestu uporabljala, ce imas redne m. Sama sem ga uporabljala (ciklus 28-30 dni), pa sem bila pri njem samo se bolj zmedena, vcasih je pokazal, da plodni dnevi so, drugic, da niso. v bsitvu me je samo zmedel in me psihicno dodatno obremenil. nato je bilo tu zraven se stetje plodnih dnevov in razni diagrami, da je bila zmeda res popolna, ko nic vec ni “stimalo”… ko sem vse te azdeve nekako opustila, pa je ratalo…

vseeno je odločitev tvoja!

lep vikend
nika

Kako pa izgleda F-TEST? Oziroma, kako se ga uporablja?
Hvala, Taja

Najprej hvala Niki za odgovor!
Taja, tebi pa kratka razlaga – to je pripomoček za večkratno uporabo (za nedoločen čas), namreč stekelce, na katerega naneseš sluz ali slino, to posušiš in potem pogledaš čez povečevalo, ali je ploden dan ali ne (če so smrekice, naj bi bil ploden dan!), zadeva je čisto enostavna in mislim, da ne stane veliko (vsaj včasih ni), tudi navodila so zraven!

Veliko sreče, če si ga boš kljub Nikinim izkušnjam kupila! Sicer pa, česa vse ne poskusimo!!! :)))))

Lep teden, Špela2

Thanks za razlago.

Prosim za pomoč!
Tudi jaz uporabljam ovulacijski test, toda pri meni so skoz mehurčki še nikoli ni bilo praprota.
Kaj naj bi to pomenilo? Že več kot pol leta se trudiva zanosit pa nič.

Pozdravljeni. Zanima me, če se še da kje dobiti ta ovulacijski test.

jaz sem ga pred kakim letom iskala, pa ga ni bilo za dobit…pa sem si v šparu kupila mikroskop za 50 evrov in prav tako pokaže

Pokličite malo po lekarnah morda ga imajo še kje na zalogi jaz ga imam in nisem preveč zadovoljna lp.

”Značilnost” teh testov je, da če ovulacija je le pokažejo. Če je test negativen pa ne pomeni, da ovulacije ni. Koliko je torej uporaben lahko presodi vsaka sama.

Veliko bolj zanesljivi so dobri ovulacijski testi (urinski). Sicer pa pri rednih spolnih odnosih testov ne potrebujete, ker ovulacije ne morete zamuditi.

http://www.neplodnost.info/ziva/portal/index.php?topic=naravnem

New Report

Close