evtanazija psa-cena
Ne vem, kaj bi ti rekla, a praviš, da rad živi in to kljub starostnim težavam. Ali ga imate na toplem v stanovanju? Če bi ga rada uspavala, počakaj do te mere, ko bo tako slab, da bo samo spal, takrat prosi veterinarja, naj pride k vam na dom. Zanj bo najlepše, da umre doma med ljudmi, ki ga imajo radi. Ne dovolite, da bi sam umrl na kliniki. Bodite z njim do konca, četudi bo vam hudo, vendar nihče ob smrti ne želi biti sam! Tako so naredili moji prijatelji, ki so že tretjega psa pokopali na bregu reke, kjer imajo hišo. Verjemi, to je najboljše; zato bodi z njim do konca!!!
meni pa se zdi evantanazija zelo humana odločitev. Kuža je vse kaže zelo bogi, in po mojem mnenju mu je bolje privoščiti humano smrt kot pa še nekaj letno mučenje v stanovanju. Pokopati je treba čustva in mu pomogati, ko ne pomagajo več zdravila pomaga pač samo eno. psi so lahko srečni, da imajo to možnost, ljudje je na žalost nimamo. kaj si bi zbrali če bi bili vi v njegovi koži? Jaz vem, doma imam staro mamo, ki hira počasi že par let in nihče ji ne more pomagat, želi si samo umreti, toda kako? Pomislite, kaj si želi vaš kuža in potem ukrepajte. Ne pa ga v nedogled mučiti zaradi spominov na negovo mladost, spomini so lepši če ne gledaš nekoga kako počasi umira …
Pa dajte mir, no. Prva in edina stvar, ki je tukaj pomembna, je pes. In vsekakor ta pes potrebuje najprej pregled v specializirani ambulanti za male živali ter dobrega veterinarja, ki bo znal povedati, kaj je s psom narobe, kakšna je prognoza in kaj svetuje za naprej. Potem pa pride na vrsto odločitev lastnika. In ne polemizirati zdaj o tem, ali naj pes umre v domači postelji ali pri veterinarju. Edino pomembno je, da se mu nudi veterinarski pregled in v kolikor je oz. bo potrebna evtanazija, je prav in lepo, da ga na tej poti spremljajo ljudje, ki ga imajo radi in katere je on imel oz. ima rad.
Lp, Yo
p.s. Petra, če bo t. odpeljala psa na veterinarsko kliniko, to še vedno ne pomeni, da bo umrl sam. Tudi tam lahko in je celo zaželjeno, da ostaneš s svojo živaljo do konca. Ponavadi se osebje umakne in lahko s svojim ljubljenčkom ostaneš toliko časa, kolikor želiš. Vsaj pri meni je bilo tako. Dali so mi čas za to, da sem se dostojno poslovila od živali, ki je z menoj bivala dolga leta.
težko se je odločiti,ko si pred tako preizkušnjo in želim ti da boš imela dovolj moči, da boš storila to kar je za kuža najbolje. Drugače pa kuži razumejo in čutijo naše misli in občutke bolj kot si mi mislimo in ko bo prišel čas odhoda bo to kuža vedel pa naj bo to doma ali v vetreinarski ambulanti. Posvetuj se z veterinarjem kaj je najbolje in ravnaj se po svojem notranjem občutku. Če mu z evtanazijo olajšaš bolečine potem se od njega poslovi z ljubeznijo, ker tudi to čutijo in bodi do konca zraven. To pa si lahko tudi v veterinarski ambulanti, ker je vse zelo hitro.
Za to stvar sem se morala odločiti pred enim mesecem in odločitev ni bila lahka.
Lep pozdrav in veliko notranje moči, da se boš prav odločila.
Se strinjam z vami ko pravite, da mora kužka pregledati še veterinar. Ko smo se mi poslavljali od naše Ule, smo jo peljali na kliniko, da so naredili še vse preglede z ultrazvokom in ugotovili, da ji ni več pomoči. Rak se ji je razširil po vsej trebušni votlini in ker je samo še bruhala, jedla ni več, tudi hodila ni več, smo se odločili za evtanazijo. Z možem sva bila ves čas pri njej, imela sva jo v naročju, ko je zaspala, potem pa sva jo odpeljala domov in pokopala na vrtu. Grozno težko nam je bilo, ampak rešili smo jo trpljenja. Najmanj pomembna pri vsem je cena tega posega (9.000 sit). Gre za psa….
Pozdrav Brina
V bistvu se strinjam s tabo. Vem pa, da veterinar v ambulanti da psa najprej v narkozo z injekcijo v mišico, potem pa jo še podaljša v žilo in pes samo še neha dihat. Terenski veterinarji pa nimajo istih narkotikov, ker se s tem ne ukvarjajo. Oni jih imajo za krave. Dvomim, da bo iskal malo pasjo žilo za podaljšanje narkoze, če ga lahko evtanazira z injekcijo v srce. Tu pa se mi zdi, da se je že malo za zamislit.
Draga Tinoča!
Ti nimaš pojma! Od kod ti sploh osnova za razvijanje takih blesavih zaključkov kot je ta, da terenski veterinarji nimajo istih narkotikov? Misliš, da ovco ali pa tudi kravo, če hočeš, usmrtijo s hamrom po glavi? Če te kaj zanima, ti kar vprašaj, samo ne takih kozlarij govorit… Če pa imaš ti kakšno nenavadno izkušnjo s kakšnim (potemtakem čudnim) veterinarjem, pa ne posplošuj!!!
LP Meta