Eutyrox 150 in Circadin 2 mg
Pozdravljeni dr. Pirnat, sem po totalni odstranitvi ščitnice ( papilarni karcinom) in jemljem Eutyrox 150 mg/dan. Ker imam že 4 leta kronične težave z nespečnostjo ( spim samo 1-2 uri na noč ali pa še to ne), mi je zdravnik sedaj predpisal zdravljenje z Circadinom 2 mg – 2 meseca. Zanima me, če se hormon melantonin, ki je v teh tabletah in eutyrox kaj ” tepeta” med seboj.Ali morda imate tudi informacijo, v kolikšnem času naj bi se pokazalo, če mi ta Circadin kaj koristi. Zaradi adenoma nimam desne nadledvičnice, sem pa tudi po operaciji tumorja v kavernoznem sinusu. Prosim za vaš nasvet.Hvala in lep dan.
Hvala za odgovor. Sem že po 4. dnevu jemanja 2 mg Circadina, pa do 3.oz.4 ure zjutraj ne zaspim. Potem zaspim za kakšno uro, se spet zbudim …. Ga narobe jemljem ? Vzamem ga okoli 22.00 ure , vendar nikoli ne vem, kdaj bom zaspala ( torej tisto vzeti od 30 -90 minut pred spanjem ne morem vedeti, kdaj bo spanje). Mi ne pomaga ? Ali je lahko vzrok nespečnosti , ker nimam ene nadledvične žleze ? Kdo mi lahko pomaga ?! Zdaj pa res že obupujem – ne pomaga Helex, ne Sanval, ne Valdoxan, ne Mirtazen in zdaj še Circadin ne. To se vleče že skoraj 4 leta in vedno slabše je.
Pozdravljeni!
Zanima me ali ima jemanje zdravila Circadin terapevtski učinek ali je za optimalni učinek potrebno konstantno jemanje zdravila? Stara sem 27 let in sem pod velikim stresom. Predvidevam, da imam porušeno hormonsko ravnovesje, ker so se mi začele pojavljati akne in nihanje menstrualnega cikla ter občasno zaradi prenapetega dne tudi nespečnost, ki me ovira saj sem naslednji dan popolnoma izčrpana in težko funkcioniram. Zanima me ali lahko Circadin jemljem samo kadar sem napeta, kadar začutim, da bom težko zaspala? A mi lahko škoduje pri tvorbi naravnega melatonina glede na mojo starost?
Hvala za vaš odgovor
lp, arabela