Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Euthyrox in koža

Euthyrox in koža

Lep pozdrav!
Pred kratkim sem se zaradi ugotovljenega hashimota tudi sama pridružila doživljenjskim uporabnikom Euthyroxa. Zaenkrat sem še povsem na začetku, 25mg jemljem nekje 2 tedna, prav tako zaenkrat odstopanj v količini hormonov še ni (TSH je 2,7), povišana je samo količina protiteles, tako da se mi zdi da so zdravila za zdaj bolj preventivne narave.
Ne opažam nobenih težav zaradi preutrujenosti, povečevanja teže itd, bi pa imela eno vprašanje glede možnih alergij oziroma kožnih reakcij. Namreč, po kakšnem tednu jemanja me je začela srbeti koža po nogah in rokah, brez kakšnih vidnih znakov, pa tudi srbenje je bolj blago in občasno. Vmes so se mi pojavili še nekakšni izpuščajčki, ki so hitro izginili, trenutno pa imam rdečo in rahlo vročo kožo, kot bi me malo “prijelo” sonce, pa tudi na splošno mi je malo bolj vroče. 🙂 Me zanima, če so to lahko učinki Euthyroxa, saj ravno sovpadajo z začetkom jemanja, se mi pa kljub vsemu zdi čudno, saj je količina zdravila res minimalna, pa tudi nikjer nisem zasledila, da bi kdo imel takšne težave, niti jih ne omenjajo med stranskimi učinki.

Skratka, hvaležna bom za kakršenkoli odgovor in nasvet.
Lp, Maja

“Zdravila” pravzaprav niso zdravila temveč le nadomestni hormon, ki ga ščitnica zaradi bolezni izdeluje vse manj, telo pa ga NUJNO potrebuje za preživetje, tako da ni verjetno, da boš še kdaj brez njih.

Alergije in podobno paše “v sceno” avtoimunskih bolezni, ki telo dostikrat napadejo iz večih koncev (revma, ščitnica, dermatitisi itd…) in tablete niso razlog – vsaj da bi vedela ne. Morda se kdo javi, lahko pa povprašaš tudi dr.Pirnata na forum Hormonske motnje tule zgoraj (Posvet z zdravnikom).

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close