Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Euthyrox in Elevit?

Euthyrox in Elevit?

Spoštovani!

Avgusta 2015 sem pričela z jemanjem Euthyrox 25 zaradi težav z neplodnostjo. V izvidu je pisalo, da gre za sum na Hashimoto brez protiteles, sicer pa so bili moji izvidi hormonov vedno v mejah normale, prvič sem imela TSH malo nad 4. Zaradi TSH okoli 4, mi je tirolog takrat predpisal Euthyrox, ker naj bi bila za zanositev bolj optimalna vrednost okoli 1-2. Po prvi kontroli (3 mesece od začetka jemanja tablet) sem imela TSH 0,7. Navodilo tirologa je bilo naj s takim odmerkom nadaljujem naprej. Ker se trudim zanositi, me zanima, ali lahko jemljem folno kislino z dodatkom joda ali je bolj priporočljivo brez. Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani ” mockingbird”!

Glede na navedeno priporočam jemanje Elevita brez joda. Glede na rezultate TSH in hormonov je potrebno prilagoditi ( v nosečnosti navadno zvišati) odmerek tiroksina.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani “Mavrica 2016”!

Priporočam jemanje Elevita brez dodatka joda.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,
2015 sem se zdravila za hipertiro, ker tablete niso ucinkovale sem prejela 2017 radioaktivni jod. Trenutno jemljem stalno terapijo 125 Euthyrox. Zanima me katero folno kislino izbrati pred in med zanositvijo. Lp

Spoštovani,

pri vas gre za hipotirozo po zdravljenju z radiojodom. Prejemate Euthyrox 125 ug dnevno. Pri vas je načeloma vseeno katero folno kislino prejemati (z ali brez dodanega joda). Pri boleznih ščitnice je sicer priporočljiva folna kislina brez dodanega joda (Elevit brez joda).

LP

Objava čaka odobritev

Spoštovani,

niste sicer navedli zakaj prejemate Novalac, vendar glede Hashimotovega tiroiditisa za jemanje ni zadržka.

Lp

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close