Euthyrox
O tem zdravilu sem že veliko slišala po forumih. Sama ga jemljem kaka 2 dni in ne vem kaj pričakovati. Po pregledu forumov sem ugotovila, da se jih veliko pritožuje čez to zdravilo oz. omenja stranske učinke, ki mi niso logični oz niti niso navedeni pod stranskimi učinki kot so: povišanje telesne teže, utrujenost, depresija… Kot jaz vem naj bi mi te tablete to pomagale odpraviti ne pa da mi še bolj poslabšajo?? Glede Eltroxina so pa vsi zadovoljni. Zelo me je strah stranskih učinkov zato bi najraje presedlala kar na Eltroxin… Kaj priporočate?
Spoštovani!
Med Euthyroxom in Eltroxinom ni posebne razlike. Oba vsebujeta L-tiroksin, ki je hormon ščitnice. Vsekakor je dva dni jemanja Euthyroxa bistveno prekratek čas, da bi opazili spremembe počutja. Ščitnični hormoni se normalizirajo po nekaj tednih jemanja zdravila.
LP
Čeprav sedaj jemljem šele kratek čas opažam občutne razlike. Spanja rabim samo 8 ur, veliko boljše volje sem in tudi na veliko potrebo grem vsak dan vcasih se celo dvakrat prej sem pa hodila na stiri dni :))) To me zelo pozitivno preseneča. Glede tega me tudi zanima ali bom kaj shujšala, ker jem dokaj malo?
Če se je telo že navadilo na vnešene zmanjšane kalorije kakor na normalno količino, je preklopilo na “varčevani program”. To pomeni, da boš shujšala samo ob večji porabi kalorij.
Polega tega se vsako telo odziva po svoje. Ni rečeno, da boš, ali ne boš. Najprej preberi kakšno literaturo, potem poskusi in boš kmalu ugotovila kakšen tip prehranjevalnega človeka si.