Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Euthyrox

Euthyrox

Sem 25. tednov noseča, 14 dni nazaj mi je tirolog predpisal pol tablete dnevno Euthyroxa, in sedaj po 14 dneh naj bi jemala celo tableto. In zdaj me zanima, glede na to, da se ok počutim, ne potim se več, otroček aktiven, tudi apetit in teža sta se uravnovesila…kg ne gredo več tako zelo hitro gor, ali naj jemljem do 6.1. (ko imam ponoven odvzem krvi) še kar pol tabletke, ali naj začnem jemati celo tableto, kot je naročil dr. Skrbi me, da bi slučajno dobila preveč hormona v sebe, glede na to, da je sedaj počutje ok.

Kaj menite?

Ali je lahko kaj narobe, če zdaj 3 tedne jemljem celo tableto…vmes pa nobene kontrole…šele 6.1.

Hvala, lep pozdrav

Spoštovani!

Pri vas gre verjetno za hipotirozo (premajhno delovanje ščitnice). V nosečnosti je hipotirozo vsekakor potrebno zdraviti, ker so ščitnični hormoni nujno potrebni za rast in normalen razvoj ploda. Priporočam, da jemljete zdravilo tako kot vam je predpisal zdravnik. Načeloma je bolje, če je v nosečnosti tiroksina (Euthyrox) malo preveč, kot premalo.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close