Najdi forum

A veste, če v Britaniji upoštevajo Euro 26 ravno tako kot mednarodno študentsko? Če ne, so me zafrknili, ko so mi v oni pisarni svetovali, da je euro 26 boljši.

poglej v brosurco ki si jo dobila ali pa jim pisi direkt v uk,je tud naslov notri.ne vem ..

Zanima me kaj je to Euro 26?

Morda sem predolgo v tujini, da bi vedela vse…

Hvala za odgovor!

Jaz ti povem lahko le toliko, da v celem mesecu v VB nisem mogla uporabiti ISIC-a niti enkrat. Domnevam, da je z Euro26 podobno. Poglej: muzeji so po novem ali zastonj (če so v državni lasti), tisti v privatni lasti pa ti kljub zasoljenim cenam ne bodo nudili popusta (vsaj jaz nisem našla nobenega takega). Za prevoz ti ne morem reči, vendar vem, da avtobusi po določenih progah študentom ponujajo popust, za dokazovanje česa pa je po mojem čisto vseeno, ali imaš Euro26 ali pa ISIC.

Se vedno cakam, da mi kdo razlozi kaj je to Euro 26 in pa ISIC…

Ocitno prevec pricakujem od svojih sonarodnjakov… No ja, ni prvic, da sem ugotovila, da si Slovenci med sabo zelo neradi pomagamo in ne bom razglabljala o tem kje je vzrok za to.

Tina, jaz pa imam občutek, da si v tem trenutku samo ti nestrpna do svojih sonarodnjakov. In na tak način ti nihče ne bo želel pomagati. Če si starejša od 26 let in nisi (več) študentka, ti dve kartici zate itak ne prideta več v poštev. Drugače pa je ISIC mednarodna študentska izkaznica (bolj kartica), s katero lahko po svetu uveljavljaš popuste, nekje več, drugje spet manj. Podobno je z Euro26, kjer pa je pogoj, da si mlajši od 26 let (če je še kak drug pogoj, ne vem, ker te kartice nikoli nisem uporabljala, pač pa ISIC).

Lep pozdrav!

Janja

Hvala Janja.
Isto vprasanje sem postavila pred mesecem in pol in ce je to nestrpnost, tudi prav… vmes si vpisala svoje sporocilo, a se pac odlocila ignorirati moje vprasanje…

Vsemu navkljub najlepsa hvala za odgovor Janja!

Kar pa se tice potrpezljivosti, sem bila rojena s precejsnjo mero in se vedno je imam precej na zalogi.

Vsem en lep pozdrav!

Torej: saj vse to skupaj je malo neumno, pa bi bilo škoda, da bi vodilo v izmenjavanje negativnih mnenj, zato je škoda, da se to greva in tudi na meni je sedaj, da tega ne pogrevam naprej. Vendar ti pa želim osvetliti zadevo še s kake druge strani. Jaz nisem nikogar zignorirala. Vsaj tu ne. Ne rečem, da kje drugje na tem forumu ne zaključim debate, ki se mi zdi nekonstruktivna, pa čeprav imam še marsikaj za povedat. Vendar poglej razvoj dogodkov: dva dni nazaj sem pač, ker se mi drugega ni dalo, za nekaj časa prekinila svoje delo in malo brskala po forumih, katerih še nisem obiskala. Slučajno sem prebral tudi to temo in ninanani na njeno (prvo) vprašanje tudi poskusila odgovoriti. Mogoče sem tvoje vprašanje spregledala, vendar, če se poskusim spomniti dogodkov izpred dveh dni, se mi zdi, da sem prebrala, pa temu nisem namenila veliko pozornosti. Itak se mi je zdelo, da tega odgovora nihče več ne bo prebral, saj je bilo vprašanje zastavljeno že pred Božičem. Zato sem bila toliko bolj prijetno presenečena nad tvojim postom, ki mi je danes uletel na mail. Po njegovi vsebini pa tudi malo neprijetno. Zakaj nisem že prej odgovorila na tvoje vprašanje? Verjetno najprej zato, ker na forumu ne odgovarjam na vsa vprašanja, temveč teme marsikdaj na hitro preletim, da bi lahko tako čimprej čimveč zaobjela. Drugo, bolj pomembno dejstvo pa je, da kartice Euro26 nikoli nisem imela (imela sem le ISIC), tako da se sama sebi nisem zdela kompetentna odgovarjati na tvoje vprašanje. Tako sem pomislila, da če bo že kdo še kdaj bral te poste, bo že odgovoril, še posebej, če je že kdaj bil imetnik omenjene kartice. Za ISIC pa seveda takrat še nisi spraševala, ker drugače bi ti verjetno odgovorila. Sedaj si dobila moj odgovor. Koliko je glede Euro26 kredibilen, ti ne znam povedati.

Toliko o tem, da nekomu rečeš, da te ignorira. Pa nič hudega. Sedaj vsaj vem, kako na človeka učinkuje, če ga po krivici obdolžiš, da te ignorira in bom sama od sedaj naprej to manjkrat počela.

Lepo se imej, na kateremkoli koncu poloble že si. In upam, da ti moji “š-č-ž”-ji ne delajo veliko problemov.

Janja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close