Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija euphrasia – kdaj pričakovati učinek

euphrasia – kdaj pričakovati učinek

zdravo,
zaradi vecletnih tezav z ocmi, ki se pojavljajo na intervale , in ker mi pri tem noben oftalmolog ne zna povedati kaj tocno je narobe z ocmi, sem se odlocila, da preizkusim s homeopatijo. prejela sem kroglice euphrasio c60 in dobila navodilo, da jih naj jemljem trikrat dnevno po pet kroglic.
zanima me, v kaksnem casu se pokazejo ucinki in kako dolgo naj traja terapija. dobila sem navodila, da jih naj uporabljam do izboljsanja stanja. ce se kasneje simptomi pojavijo ponovno pa kroglice ponovno pricnem jemati. zanima me, ce to drzi?
lp

No, to mi ni všeč pri tej ureditvi. Dobili ste zdravila, sedaj pa ne veste, kaj in kako z njimi. Prodajajo se kot bombončki za svež dah, neke pametne informacije pa zraven ne dobite.
Načeloma res jemljemo nekaj dni zdravila tako visokih potenc (če je res C60 in ne morda C6?) in potem prenehamo in čakamo na klinični učinek, ki se mora pokazati kmalu. Potem ne jemljemo več in spet vzamemo dozo ali dve, če kasneje pride do relapsa. Kadar je zdravilo slabo izbrano, pride do relapsa hitro in ponovitev doze ne pomaga več. Takrat je pametno obiskati nekoga, ki se s homeopatijo resneje ukvarja, da poišče bolj ustrezno zdravilo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

zahvaljujem se vam za odgovor, tam je bilo mišljeno c6, tiskarski škrat..

Spoštovani,

tudi jaz sem v lekarni kupila to zdravilo (Euphrasia c6), vendar nisem prejela dovolj dobrih navodil za jemanje. Kupila sem jih za izboljšanje imunskega sistema pri hčerkah (3 in 5 let). Gospa je dejela, da vzameta vsaka po tri kroglice dvakrat na teden čez celo zimo (oz. obdobje povečanega tveganja za prehlade in druga “vrtčevska” obolenja). Ali je to primerno doziranje? Alije vredu, če hčerki kroglice kar pogoltneta ali jih morata lizati, ali jih kar stopim v vodi?

Rekla je, da homeopatska zdravila jemljemo bolj po občutku in glede na stanje (če sta dejansko bolni potem vsak dan, če je potreba samo paziti, da ne zbolita potem je dovolj dvakrat na teden) jaz pa bi vseeno bila bolj mirna, če bi imela bolj natančna navodila. Če mi lahko kaj svetujete bi bila zelo hvaležna.

lp, Ana

Pozdravljeni,
žal je pravega znanja homeopatije v večih slovenskih lekarnah zelo malo. Vse, kar so vam naplozali v zvezi z Euphrasio in jemanjem le-te, je svetlobna leta daleč od tega, kar uči klasična homeopatija, ki se je v dvestoletni zgodovini izkazala za najbolj varno in učinkovito. Zato vam svetujem, da zdravila ne uporabite, sploh ne na način, kot vam je bil svetovan.
V klasični homeopatiji učimo, da preventivno jemanje homeopatskih zdravil ni možno in ne učinkuje. Zdrav organizem ne potrebuje nobenih zdravil nobene medicine, in zvozi zimo brez hujših akutnih obolenj. Nekajdnevne vročine in blažje viroze so nekaj, kar je normalno za zdravega otroka. Če je zimskih obolenj več in so prepogostna, če so zapletene narave, dolgo trajajo in potrebujejo antibiotike in druga močnejša zdravila konvencionalne medicine, pa to pomeni, da je moteno kronično zdravje. Tedaj priporočamo obisk zdravnika homeopata, da bo za to specifično motnjo individualno poiskal pravo zdravilo. To se jemlje nekaj časa, potem se ga neha in zdravje mora postati in ostati boljše. Brez jemanja vedno enih zdravil. Neprimerno izbrana homeopatska zdravila ob nepravem strokovnem spremljanju lahko škodijo zdravju, prav tako lahko škodi prepogosto jemanje homeopatskih zdravil.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close