Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Eucerin, linola fett, alergija?

Eucerin, linola fett, alergija?

Moj sin je prejšnji teden dobil izbruh flekcev po riti in nogah – zadnja stran. Fleki so okrogli, rdeči (ni koprivnica). v 24 urah jih je nastalo 40-50, največni je velik dober centimeter. Srbi ga skoraj nič, po Claritinu je koža na tistih mestih postala še bolj suha, kot da bi se na tistem mestu hotela odluščiti. Sumim na alergijo, ker pa se je v prejšnem tednu spremenilo le to, da je za tuširanje začel uporabljati Eucerin (ima suho kožo) in mleko Linola fett. Ker razmišljam, kaj naj bi to sprožilo, sta mi na misel prišli tudi ti dve stvari in me zanima, če je možno, da je v njiju kak alergen – po vaših izkušnjah. Do sedaj na hrano ni bil alergičen, hodi pa v prvi razred.

V Eucerinu je arašidovo olje – zelo, zelo alergeno. Jaz bi rekla, da je to to. Dolgo časa se ni vedelo, da je Linolla narejena na bazi arašidovega olja, tko da…

Darčika!

Zadnič sem v lekarni naročala Eucerin za hčerko in spraševala glede arašidovega olja. Potrdili so mi, da ga ne vsebuje, vsebuje pa lanolin. Arašidovo olje pa menda vsebuje Linolla Fett krema. Na oljni kopeli Eucerin pa piše vsebnost: sojin glicin, tekoči parafin, izoheksadekan, MIPA sulfat, dišave, kislina kokosovega oreha, lanolin alkohol,ipd.
Lep dan,

Bouha

Čist sm zmešana. JA, JA, TOČNO TAKO, LINOLLA GA IMA NE EUCERIN! Joj, čist sm sfuzlana, skos namreč razmišljam o Eucerinu, glih hotela sem vprašat, glede tega kako se vam, tistim, ki ga uporabljate, kaj obnese. Dobila sem namreč recept za Eucerinovo kremo pa me zanima, če si mi jo sploh splača dvignit. Kaj misliš Bouha?

Jaz pri hčerki uporabljam za nego včasih hladilno mazilo, včasih Eucerin, pa ne zaznam nobene bistvene razlike. Je pa odvisno od posameznika, tako da se splača poskusit.

Pri nas zaradi suhe kože uporabljamo Eucerinovo oljno kopel in sicer po priporočilih pediatrinje in tudi ko smo to povedali pri alergologinji in dermatologinji, ni nihče omenil, da bi bilo to kakorkoli narobe. Če bi kopel vsebovala arašidovo olje, bi nam ga sigurno odsvetovali glede na to da je to res alergena snov.

Samo v vednost. Poklicala sem k pediatru in povedala za fleke. Ko sem omenila, da sem ga tuširala z Eucerin-om, mi je takoj dejal – to ni dobro. Ko pa sem povedala še za Linola mleko, mi je rekel ne, če že – potem kremo. Vrejetno pa je tako burno reagiral ob kombinaciji obojega… Kot vedno mi je priporočil samo navadno milo (otroško, Solea) in olivno olje.

Nam so pri alergiji strogo odsvetovali vsa navadna mila, ker samo dodatno izsušjo kožo in jo razdražijo. Uporabljati smemo samo Eucerinovo oljno kopel in negovalno kremo z eucerinom, kar se nam zelo zelo obnese. Naš mali je hud alergik in če bi bilo s slednjima kaj narobe, bi se mu zagotovo že poznalo. Lp!

tudi mi uporabljamo eucerin, in sicer mleko za telo eucerin +3% urea, eucerin šampon in gel za tuširanje in ni problema. Linola fett pa je bila problematična zaradi arašidov.

Po nasvetu Jacqueline sem v lekarni naročila ta Eucerin. V lekarni so mi sicer rekli, da ni dobro za kožo (30% z vodo), vendar zaenkrat po 3 dnevnem mazanju hči nima problemov. Pediater mi ga ne napiše na recept. Zanima me pa še tole: ali uporabljate to belo rdečo kopel Eucerin?
LP in hvala,

Bouha

Ja, Eucerinova oljna kopel je belo rdeča.

Pozdravljena!
Rada bi ti povedala, da je moj sin star 18 mesecev in ima atopični dermatitis. Potrjeno ima tudi veliko alergij. Od desetega meseca naprej uporabljam za njegovo nego Bepanthen -zjutraj, za kopanje Eucerin oljni gel ali kopel linola fett, za večerno nego pa kombinacijo hladilnega mazila, linola fett in voda. To kombinacijo nama je predpisal privatni dermatolog. Ta krema se dobi na recept . Od takrat se je njegova koža obnovila, sledi rdečih flekcev tudi ni. Ali je tvoj sin alergičen na mazila pa lahko ugotoviš samo s tem, da jih za nekaj časa odstraniš iz nege.

Eucerin in Linollo smo odstranili in ga mažemo z olivnim oljem. Koža si je že skoraj opomogla in je čudovita. Linolo uporabljamo že več let (tudi kreme z olivnim oljem in linolo, ko jih zmešajo v lekarni), tako da je koža verjetno res tako reagirala ob kombinaciji obojega.

New Report

Close