Eucerin in alergija na sonce!
Moje izkušnje s kremami, ki nam bi bile namenjene za mazanje kože nagnjene k alergiji na sonce je še hujša alergija v kombinaciji s sredstvi v kremi proti alergiji, sonce, pot, vročina in slana ter klorirana voda. Manj alergije dobim z navadno kremo.
Sama sem takoj pikasta in tudi flekasta po koži le, da se malo prikažem na soncu. Ampak le do takrat, ko uporabljam druge kreme, razen kreme za sončenje od firme Collistar, ki pa je malo dražja a je ne zamenjam več.
Ob mazanju s to kremo se mi pikice pojavijo le, če sem na soncu ob urah, ko je ta najmočnejše pa še to moram biti več kot 2 uri na soncu. Ob umiku v senco pa mi pikice že počasi izginejo. Verjetno mi pomaga tudi solarij pred morjem.
Zame deluje le ta krema.
Že pet let imam vsako poletje alergijo na sonce (kombinacija sonce-slana voda-vročina).
Prejšnji teden sem bila 5 dni na morju. Recept je bil sledeč: na sonce med 9,00 in 11,00 ter od 16,00 dalje – mazanje s 15ko od Eucerina. Rezultat nič alergije, barva čisto zadovoljiva, kar je prvič po petih letih.
Drugače pa svetujem, da spijete čim več tekočine in se mažete tudi z navadnimi vlažilnimi kremami.
LP