ET in Apaurin – Nia & Co.
Hojla Nia ter tiste, ki imate kako mnenje o zadevscini spodaj!
Nia je enkrat omenila, da bi ob ET lahko koristil Apaurin 10 mg. Ali lahko katera napise kaj vec o tem? Jaz imam doma en zelen Apaurin (dobila v LJ. na GK za noc pred punkcijo, pa ne porabila, ker sem tisto noc zaspala v susu…), pa se zal ne vidi koliko mg ima.
Naj se povem, da mene ET boli (baje imam neko deformacijo…) in bi mogoce kaka zadevscina za pomiritev misic res koristila. Razmisljam pa seveda zelo laicno.
Nia, pa se tole-zakaj nisi jemala Aspirina?
LP, Lara
Meni je ena ginkeologinja enkrat rekla, da Apaurin tik pred ET ne škodi, češ, da sprosti mišice in s tem pomaga zarodku…. Hja, glede na to, da škodit ne more, ga kar kavsni! Mislim pa, da se jaz ali pa katera druga potem okoli tega tudi spraševala Pušija na forumu Ginekologija in je tudi odogovril, da škodit ne more…
heh,ob vsem stafu, k sem ga poglodala se nisem uspela spomnit še aspirina, nisem mela kej prot njemu.
mislim , da maš ti 5 mg apaurin.le ta je drgač diazepam in preprečuje krčenje muskulature, tudi gladke,tko da se ti ob transferju maternica nič ne pokrči, pa še ti si bolj sproščena.jest vem , da to zadevo dajo tud pri epileptičnemu napadu, seveda v veliko večjih količinah, vendar dela.
no, za to finto sem zvedela na tujih foumih in sem jo seveda sprobala, ampak z 10 mg apaurini. mam to srečo, da si recepte pišem sama, sam po mojem bi ti to napisal tud osebni zdravnik, če bi mu povedala , za kaj gre.
no, jest sem to pojedla eno uro pred transferjem oziroma zjutrej, preden sem šla od doma in potem čez dan še eno.baje pa nekje jejo apaurine še 14 dni po transferju, seveda ne te doze , ki te kar fino sprosti;)