ESWT terapija
Pozdravljeni,
Pred časom sem si poškodoval koleno, sprednjo križno vez in me čaka operacija, pri tem sem si malenkost nategnil še stransko vez.
Zanima me ali se da s pomočjo ESWT terapije(izven telesna terapija z mehanskim valovanjem) pozdraviti malenkost nategnjeno stransko kolensko vez? Ali obstaja mogoče se katera druga terapija za zdavljenje nategnjenih stranskih vezi?
Lp Uroš
Ne škodi, pospeši prekrvavitev, kot vse ostale fizikalne metode.
Ampak ultrazvok je edina tehnika, ki s pomočjo zvočnega valovanja (IR so samo fotoni), kot bi česali lase – tako valovi vezivna tkiva v vezeh usmerjajo, da se potem le ta v pravilni smeri zacelijo in so po terapiji zato močnejša. Nobena druga tehnika nima tega učinka – v tem je razlika.
Pozdravljeni!
Na Nizozemskem so delali obsežno študijo na mrličih in sicer 80% jih je imelo kalcinacije v ramenu – pa zelo malo od teh tudi težave v ramenih. Tudi po mojih izkušnjah bolečine v ramenu in kalcinacije niso vedno neizogibno povezane, saj sem imela že veliko takih primerov z velikimi kalcinacijami, s testi sem ugotovila katere mišice so prizadete in po nekaj terapijah z ultrazvokom se je stanje normaliziralo, kljub temu, da je kalcinacija ostala.
Če pa je kalcinacija v burzi, pa verjetno ne bo velikega uspeha z ultrazvokom.