estrogen?
Pozdravljeni!
Še ena s kupom težav…:(
Stara sem 49 let, 1,5 leto sem prejemala NHZ, pred tremi tedni sem nehala, ker se odločam za bioidentične hormone in naravno življenje, sem v čakalni vrsti pri vas in upam, da me ne bodo sintetični hormoni v tem času premamili, ker se težave kar vrstijo. Če pustim ob strani tiste psihične, ki niso zanemarljive, pa postajajo tiste s suho nožnico in pekoče-bolečim uriniranjem ter nespečnost že kar grozljive.
Ravno danes sem prejela izvid hormonskega stanja, ki vam ga posredujem.
estradiol ng/L <5,00
testosteron ug/L 0,095
progesteron ug/L 0,229
FSH IU/L 94,78
LH IU/L 94,78
LH IU/L 34,74
DHEA umol/l 3,85
Krvna preiskava je bila narejena včeraj.
Doma imam progesteronsko kremo, ali se lahko mažem z njo do obiska pri vas?
Hvala lepa za odgovor!
Pozdravljeni!
Ne bi bilo potrebno opustili terapije s HNT, če ste se ob uporabi počutili dobro in vam je koristila. Nič ne bo narobe, če vas do sedaj uporabljena terapija “premami” in vam olajša simptome. Mene nič ne moti, če pridete k meni na pregled in posvet, in uporabljate HNT.
Žal je zaenkrat to edini uporaben nasvet, ki vam ga lahko dam. Ne vem, če vam bo progesteronska krema lahko pomagala, glede na to, da so izmerjene vrednosti estradiola zelo nizke in je lahko tudi to vzrok vaših težav.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
S simptomi mene živim 5 let. Sem pri 53-ih. Uživala sem tudi NHT in morala prenehati zaradi težav, ki so nastale. Uživala sem sojine pripravke, Menosoy, Remifemin. Zaradi težav sem se obrnila tudi na dr. Toljanovo in popolnoma spremenila način prehranjevanja, kot je predlagala. Le stresu se ni bilo moč izogniti, saj na delovnem mestu ni moč postavljati pogojev za prijetnejše bivanje. Po petih mesecih terapije, ki se je vmes spreminjala, so se pojavile, ob že znanih težavah, še bolečine v sklepih in izrazito izpadanje las. Ko sem jo seznanila z dejstvi, mi je predpisala novo terapijo, estradiol 0,2% in progesteron 6% kremo znamke “dr. Toljan”, za zjutraj/zvečer. Ker se počutje in bolečine ter izpadanja las ni ustavilo, je predlagala dvakratno doziranje v dnevu. Tudi po tem ni bilo opaznih sprememb. Težave so ostale. Ni toliko težava v tem da terapijo plačuješ, kot je v tem, da nekaj plačuješ kar ne pomaga. Sedaj ne jemljem ničesar. Prizadevam si razumeti ta del življenja. Vendar je zelo težko shajati z težavami, ki so moje življenje v veliki meri ohromili. Vročinski valovi in pogosto mravljinčenje okončin ob tem, prebujanje v nočeh, ki so šibkega spanca, žal ostajajo. »Stari« lasje še po malem izpadajo, rastejo novi, tanki in mehki in puhasti. V strahu, že skoraj panično, iščem dodatke k prehrani in jo dopolnjujem z vitamini in minerali. Saj si brez las ne želim ostati. Razlika med prej in sedaj je že močno opazna.
Prosim za namig kaj je potrebno storiti. Hvala za odgovor.
Pozdravljeni ga. Senčar!
Prebiram ta forum, veliko uporabnega sem prebrala, nekaj sem pa verjetno spregledala, berem, da telo potrebuje vse 3 estrogene. Jaz kupujem na spletu “biovea” Estriol care, ali ima ta krema, če vam je znana vse 3 estrogene? Če ne, kje jih dobim in kako se imenujejo?
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lp. Johani