Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Estrofem

Estrofem

Pozdravljene!

Zanima me, če ima katera izkušnje z zdravilom Estrofem v postopku IVF.
Zanima me zato, ker bi naj imelo veliko stranskih učinkov in me zanima, kakšen je dejanski učinek tega zdravila. To je moj prvi IVF z zamrznjenčkom.
Ste ga jemale v kakšni kombinaciji?
Hvala za odg.

Omnia vincit amor!

Jaz sem ga vedno jemala v postopkih z zamrznjenčki, pa nisem opazila nobenih stranskih učinkov. No razen trga, da M nisem dobila, dokler nisem prenehala z jemanjem…

Če prav razumem deluje tako, da prepreči ovulacijo, hkrati pa pripomore k rasti endometrija, tako da je le-ta optimalen za vgnezitev zarodka.
Par dni pred ET sem začela jemati še Prometrium.

srečno,
ilona

Hvala za odg.
Nisem vedela, da preprečuje menstruacijo. Danes je drugi dan moje M in moram že danes pričeti s tem zdravilom (3x na dan na osem ur).
Ali se mi bo menstruacija prej končala zaradi Estrofema?
Ga lahko vzamem zjutraj na tešče ali moram nekaj prej pojesti.
Hvala Ilona in srečno tudi tebi.

Omnia vincit amor!

Jaz imam običajno dokaj kratko in šibko M, tako da nisem opazila kakšnega vpliva. Jemala sem ga zjutraj pred zajtrkom; mislim, da ni važno.

M po postopku pa sem dobila nekje 3 dni po zadnji tabletki. Ne vem, ali je to običajno, pri meni je pač tako…

Carpe Diem – jaz jemljem estrofem od 2. dne zadnje menstruacije, sedaj, 5 dni pred transferjem pa tudi prometrium. Menstruacija se ni spremenila…Imam postopek z zamrznjenčki.
Oboje sem jemala tudi v zadnjem postopku – s svežimi zarodki, test je bil pozitiven, nato je bhcg padel, menstruacije pa ni bilo vse do tedaj, ko sem prenehala jemati estrofem…

Draga Alia, hvala za odg.
Je bil test pozitiven zaradi Estrofema ali si bila resnično noseča?

Omnia vincit amor!

Dan,

punce mene pa zanima,če je katera iz MB in ima zamrznjenčke in zakaj konkretno se jemlje estrofem?
Thx

Carpe Diem – mislim, vendar samo mislim, da test ne more biti pozitiven od estrofema…tudi sedaj ga uživam – po transferju 2 zamrznjenčkov, tokrat nimam nobenih krvavih izcedkov, vendar pa je tudi test 11. dan negativen…Nisem optimistična…

New Report

Close