Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom ESTRIHI – KAKO DOLGO SE SUŠIJO

ESTRIHI – KAKO DOLGO SE SUŠIJO

imamo 15cm estrihe, 8cm stiropor, 7cm cement

me zanima koliko časa se ta zadeva suši in kako veš da je suh za polaganje laminata ali parketa- bomo sami položili.

Mi smo estrihe dali lani januarja, ploščice junija, parket pa julija. Nam je parketar zmeril in je bilo dovolj suho.

Nekako potrebuješ 3 mesece, da se posušijo.Pred polaganjem parketa obvezno izmeri vlago po ” CM” metodi oz. vpis v gr. dnevnik o izmerah in podatkih.Tudi č če boste sami polagali naredito omenjeno!!

LP

mi smo imeli idealne razmere (sonček, 24 stopinj in močna burja) in so bli suhi v 2. tednih

V 30. dneh izgubi dovolj vlage za polaganje laminata!

Lp

mi smo delali estrihe aprila, pa se je komajda posušilo do avgusta. parketar prej ni hotel delat parketa, ker bi ga dvigovalo.

Tudi pogoji za polaganje laminata so podobni kot pri polaganju parketa. 2% vlage v estrihu.
Priporiočil , bi da je vlaga vsaj pod 3,5% ; Glede,da se pod laminat polaga pena, se lahko pojavi kondenz pod folijo.
Sam laminat tudi vpija vodo; Res,se NE lepi direktno na estrih.

LP

Ta je pa lovska :=)

Verjetno je mišljena vlažnost. Kakšen parket so polagali in je morda zahteval parketar manj kot 2% vlage.
Lahko , da niso imeli kvaliteten merilac vlage. Morda še kaj ni špilalo?

LP

Estrihe delali konec avgusta, parket polagali v začetku februarja.
Vlago je parketar meril vsaka dva tedna.

Parket se lahko na estrih polaga tudi čez 10 let =)
V gradbenih učbenikih je napisano in tako smo se tudi učili, da je estrih “suh” po 30. dneh. +- 5 dni. Seveda je ob tem upoštevati temperaturo in relativno vlago v prostoru. Če se prostor ne zrači se vlaga dlje časa zadržuje in s tem upočasni sušenje betona. Prav tako se estrih dlje časa suši v zimskem času……..

frank, nam ni bilo smešno, ko se je tako dolgo sušilo…. parketar pač ni hotel prej delat parketa.

…….., ste pač imeli parketarja, ki se je spoznal na svoj posel. Še vedno je poanta ista; vlaga mora biti manj kot 2 % , da ne bo kasneje težav s parketom.

LP

Nam so naredili samorazlivni estrih spomladi, parket smo polagali po 6 tednih in ni bilo nobenega problema.

načeloma se suši 1 cm cca 14 dni edino če kupiš hitrosušeči estrich ki je suh v 24 urah 1 cm ampak je 3x dražji kot navadni.

New Report

Close