Najdi forum

Estrih nad talnim gretjem

Hojla!

Zanima me, koliko mora biti debel estrih nad talnim gretjem v kopalnici? Vsak mojster mi namreč govori druge mere in ne vem, komu naj verjamem. Aja, gretje ni električno, ampak vezano na radiator.

Zanima me še, ali lahko keramika popoka, če je estrih pretanek. Seveda vem, da je treba kontrolirati temperaturo v ceveh, torej nekje do 30-35 stopinj? A to drži?

Mah, sem mislila, da bom dala celo kopalnico renovirati enmu mojstru in se mi ne bo treba ubadat z vsemi podrobnostmi. Hotela sem samo zbrati elemente in keramiko, ostalo pa prepustiti mojstrom. Ampak čim zavohajo, da se ne spoznaš, že te hočejo nate…

Hvala za odg.

Lejka

Mi imamo talno po celi hiši, pa so estrihi NORMALNI. Nič posebnega. Se pa radi mojstri, ki večinoma nimajo pojma, pametne delajo, pa malo ceno nabijajo. Je pa že res, da mora biti temperatura v talnem veliko nižja od radiatorjev. Koliko, pa ne vem na pamet.

žirafa- ste zadovoljni s talnim?? mi še razmišljamo, kaj bi…. prosim za info… thx

Koliko estriha nad cevmi? Varjante so različne, stremimo k optimalni debelini, če je premalo lahko poči, če je preveč se tlak težje ogreje. Cevi na armaturo ni zaželjeno polagati, saj lahko rja in raztezanje materialov poškodujejo cevi.

VARJANTA 1, končna višina je cca 10 cm
1,5 cm keramika
3 cm estrih (nad čepi sistemske plošče, povprečna debelina šteje tudi med čepi in v tem premeru znaša 4.5 cm)
5.5 cm Sistemska plošča s čepi SIROTERMAL SILENT – že duši udarni zvok
0,3 cm samolepilna hidroizolacija IZOSELF V3

VARJANTA 2, končna višina je cca 8 cm
1,5 cm keramika
3 cm estrih (nad čepi sistemske plošče, povprečna debelina šteje tudi med čepi in v tem premeru znaša 4.5 cm)
3.2 cm Sistemska plošča s čepi SIROTERMAL ADAPT
0,3 cm samolepilna hidroizolacija IZOSELF V3

VARJANTA 3, končna višina je cca 6.5 cm
1,5 cm keramika
2,2 cm Sistemska plošča s čepi SIROTERMAL SOLO
0,12 cm samolepilna hidroizolacija z reflektivno aluminijasto folijo IZOSELF AL PLUS

Mi imamo talno ogrevanje,ki ima samo 5mm “estriha” nad paneli.Hkrati je velik prihranek energije saj se ogreva le 5mm+talna obloga.Je pa zelo odziven v obe smeri,kar pri klasičnem talnem ogrevanju ne velja.Končna višina pred polaganjem talne obloge je le 2.5cm in ima že vključeno toplotno in zvočno izolacijo.

nalivanje samorazlivni estrih 3cm nad cevmi talnega obrevanja Rofix ZS20, odlično odzivni čas, zelo zadovoljni!

nalivanje samorazlivni estrih 3cm nad cevmi talnega obrevanja Rofix ZS20, odlično odzivni čas, zelo zadovoljni!

New Report

Close