Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo ESTETIKA IN BELE PLOMBE

ESTETIKA IN BELE PLOMBE

Na sprednjih dveh enkah imam na sprednji strani v sredini med zoboma dve mali beli plombici.Stari sta bili že kar preko 20 let in jih je bilo potrebno zamenjati. Kljub temu da sem težil zobarju naj sprednjo sklenino ohrani jo je moral nekaj pobrati in sedaj je nova plomba sicer bela ampak površina plombe je večja.

Ni mi pa jasno zakaj za hudiča mu nisem mogel dopovedat naj naredi za en odtenek bolj belo od mojih zob, ker čisto vse bele plombe sčasoma potemnijo oz. porumenijo ,pa sem skoraj na kolenih prosil….. Imel sem prav, plomba je bila tako bela kot zob samo prvi dan, sedaj po enem mesecu je že vidna… kakšna bo čez eno leto si lahko mislite.pa da ne govorim kolk časa sva porabila za primerjavo odtenka…

Torej na bolj vidnih delih bela plomba ni rešitev. Razmišljam če bi bilo možno plombo nadomestit z inlayem oz. onlayem in ali bi bila meja med zobom in porcelanom zelo vidna?? prim meni pokriva bela plomba približno 1/5 ploskve sprednje enke!

V primeru da se odločim za inlay ,ali bi bilo potrebno celotno belo plombo odstraniti ali se lahko zbrusi samo sprednji del zoba tisti del kjer je plomba npr pol mm globoko in nadomesti luknja z porcelanom ?
kateri material je najboljši??

Na splošno moram reč da se veliko zobozdravnikov ne trudi preveč ohranjati sklenino , vsi imajo isto bolezen in tako radi brusjo, da je kaj ….)

lp milan

Spoštovani MILAN111,

kaj naj vam napišem…. Tako ali tako ste mnenja, da fanatično čakamo, da kdo stopi v ordinacijo, da mu lahko odbrusimo malo več sklenine, kot je to po vašem mnenju potrebno….
Glede izbire primernega odtenka pa tega ne morem komentirati – izbrati moramo odtenek, ki je najboljši približek naravne barve zoba.
V primeru izdelave inlaya je potrebno odstraniti vso plombo. ŠE vedno pa je tudi pri inlayu potrebno izbrati pravi odtenek….

eTO , NA FAKSU SO VAM UBILI V GLAVO ENO TEORIJO IN NOBEN VEČ NE ZNA MISLITI S SVOJO GLAVO. IN KER SO VAS NAUČILI DA JE TISTI TRENUTEK KO VSTAVLJATE PLOMBO POTREBNO IZBRATI TAKŠEN ODTENEK KOT JE ZOB PA ČEPRAV JE ČEZ DVA TEDNA PLOMBA TEMNEJŠA JE PAČ TREBA TAKO STORITI KER SO VAS TAKO NAUČILI. BOG VAM POMAGAJ…. POTEM PA ŠE NASVETE TU TALATE………..LE KDO SI BO POMAGAL S TAKŠNIMI NASVETI.
aMEN

Spoštovani MILAN111,

ne vem, kaj ste si zamislili, da vam bom odgovorila.
Izbire primernega odtenka ne morem komentirati, če nekaj ne vidim.
Vaša teorija o tem, česa nas naučijo in kako to uporabljamo, je žaljiva za zobozdravnike in je tudi ne morem/nočem komentirati.
Nasvete “talam”, ker jih ni veliko tako neumnih (kljub vašemu mnenju), da bi to že leta počeli zastonj – če koga najdete, mu z veseljem prepustim svoj “prestol”.
Sicer pa si dobro preberite svoj prvi post in poskušajte iz njega izluščiti vprašanja, na katera bi vam jaz (če ne bi bila tako misleno omejena) lahko odgovorila.

New Report

Close