Najdi forum

Pozdravljeni!

Star sem 26 let in imam na sprednjih zgornjih dveh zobeh približno 1,5 mm razmaka kar me zelo moti.Ostale zobe imam lepo in pravilno razvrščene, zato bi si rad tudi ta dva zoba “estetsko polepšal”.
Zanima me: – če obstaja kakšen način ali kateri bi bil najbolj primeren?
– ali bi pri tem tvegal kakršnokoli poškodbo zdravih zob?
– v kolikšnem času mi to naredite -eden ali več obiskov?
– kako dolgo je zadeva obstojna?
– in če se da ta postopek opraviti pri Vas?

Lep pozdrav in hvala za odgovore

David

Spoštovani David,

včasih so takšne “nepravilnosti” tiste,ki nam dajejo neko individualno značilnost in nas s tem ločijo od ostalih.Poznam veliko ljudi,ki imajo prav “radi” svoj razmik med zobmi in ga na vsak način želijo obdržati.Toliko o tem,sedaj pa k odgovoru.
Če so zobje popolnoma zdravi,potem imate 2 možnosti:
1.na vsakem zobu se v predelu te špranje doda nekaj materiala,s katerim delamo “bele” zalivke.Ker so ti materiali že zelo kvaliteti,ni potrebno zob nič predhodno pripravit ( “vrtati” ),ampak jih v bistvu “nalepimo”.S tem se boste sicer rešili razmika,bosta pa ta zoba vizuelno bolj široka ( sami presodite kaj vam bolj ustreza ).To se lahko naredi v enem obisku pri zobozdravniku.
2.način je ortodontski.Z ustreznim ortodontskim aparatom bi lahko zoba premaknili proti sredini – premikali bi seveda vse zobe.Ta način je seveda neprimerno daljši in tudi dražji,ostanejo pa vsi zobje taki kot so,se pravi enakih oblik in izgleda.
Povprašajte še svojega osebnega zobozdravnika,kaj vam on svetuje.Moj nasvet je,da ohranite svojo posebnost…..
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close