Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Erozije roženice, nezaprtje veke, LASEK

Erozije roženice, nezaprtje veke, LASEK

Spoštovani,

upam, da se obračam na pravi naslov. Na oftalmološkem forumu namreč očitno že dolgo ni aktivnosti.

Po dolgem obdobju neugotovljenih roženičnih erozij (PEE) sva z oftalmologom v tujini le prišla do zaključka, da se težava najverjetneje ponavlja, ker se zdi, da so moje oči, zlasti levo, ob sproščenem spustu vek nepopolno zaprte. Velikokrat se tako zgodi, da si z mežikanjem zjutraj poškodujem epitel, sledijo pa neizogibne bolečine.
Zdravnik mi je zaenkrat dal protiedemsko nočno mazilo, vendar me glede moje težave zanima še nekaj zadev.

1. Kako je mogoče, da se težave, ki naj bi bile vezane na nepopolno zaprtje očesa, začnejo pojavljati na lepem, in niso prisotne že od nekdaj? Je sploh mogoče, da človek kar naenkrat ne more več popolnoma spustiti veke, in če da, zakaj?

2. Nadalje, je mogoče tovrstno težavo rešiti kako drugače kot zgolj z mazili? Tj. je mogoče veko spustiti v ustrezni položaj?

3. Ker imam obenem tudi visoko dioprtijo z astigmatizmom, mi je bil na posvetu svetovan LASEK. Je ob tovrstni težavi še vedno izvedljiv? Zaradi pogostih erozij so leče seveda precej nestalna pomoč.

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor, in uspešno delo še naprej!

Žal boste morali počakati na aktivnost foruma Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija, ker tukaj se ukvarjamo s težavami glede očal.

Lp.

New Report

Close