Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Eritrociti in urin

Eritrociti in urin

Lepo pozdravljeni!

 Na vas se obračam s prošnjo po nasvetu saj sem precej zaskrbljena. Konec meseca februarja sem imela vnetje mehurja. Dobila sem prašek cistof, ki pa mi ni pomagal in nato še Macrobid. Po MacroBidu mi je bilo bolje. Ko sem v mescu marcu dala urin (po zdravljenju z Macrobidom) so bili levkociti in bakterije v mejah normale, eritorociti pa so bili 148,2 (mejna vrednost je 17.0). Opravila sem UZ trebuha, ki ni pokazal nič posebnega, nato cistoskopijo, ki je prav tako bila bp. Nato sem opravila še CT urološki – ki prav tako ni pokazal nobenih odstopanj

– Ledvici sta normalni velikosti in debeline parenhima. Zastoja v votlem sistemu ledvic ni. Pelvikalicealni sistem je primeren, sečevoda obojestransko sta ustreznega lumna in poteka). Sečni mehur je srednje polnjen, v njem ni videti sprememb. V področju sečil pataloških sprememb ne vidim.

 

Pri ginekologu je bilo tudi vse ok. Tudi Patacitološki izvid za urotelni karcinom visokega gradusa je bil negativen. Pred 1 m ( 17.4.2024) sem ponovno dala urin in vrednost eritrocitov v urinu je bila 18,2 (normalna vrednost je bila 17.0). To se mi je zdelo odlično saj so se vrednosti znižale. Danes (15.5.2024) sem ponovno dala urin – torej po 1 mesecu dni in so eritrociti v urinu zopet povišani in sicer 20,2 (normalna vrednost je do 17). Pričakovala sem, da se bodo le ti ponovno znižali vendar se niso, še zvišali so se za 2. Vem, da to ni veliko vendar sem že obupana in pošteno zaskrbljena saj vsa ta klavarija traja že 2,5 mesece skoraj 3. Danes sem dobila napotnico za neforloga vendar na vrsto pridem šele januarja naslednje leto.

 

Prosim vas za nasvet kaj lahko še storim oz. zakaj bi lahko bili ti eritoriciti še kar povišani? Ali bi CT – abdomna pokazal tudi kakšen manjši karcinom ledvic? Zelo me je strah, da ta hemoturija vztraja zaradi kakega tumorja ali česa podobnega.

 

Sem namreč mamica 2 majhnim deklic in si želim živeti.

 

Hvala vam za odgovor in pomoč.

 

 

New Report

Close