Najdi forum

Pozdrav,

imam eno težavo. S partnerjem sva skupaj nekje 10 mesecev in imava težave pri spolnosti. Od začetka (2x) sem opazila, da je imel težave z erekcijo (vzburjen je bil ampak ko je prišlo do menjave položaja ali že same akcije, je bil ud mehkejši), nato sva imela normalno spolno življenje, je bila prisotna erekcija nekaj mesecev, mogoče je tu in tam še vedno bil ud malo mehkejši kot običajno, sedaj pa opažam že kak mesec in pol spet težave. In sicer, da mu je zelo do spolnega akta ampak ko pride do akta, ud uplahni. Ne vem v čem bi bil razlog, malo me seveda skrbi, da sem jaz kriva, da ga ne vzburjam ampak seveda potem sploh ne bi imel erekcije pri predigri. Je to povezano tudi s tem, da ga tišči na wc in mogoče potem izgubi erekcijo? Včasih se mu po orgazmu vrti, opazila pa sem tudi da ko se je trudil, da bi spet prišlo do erekcije, da je itak bilo vse slabše in tudi srčni utriš je bil glasen, sem slišala kako mu srce bije in se mi je zdelo malo neredno. Je to lahko kako povezano? Sicer se nisva veliko pogovarjala o tem, razmišljam pa da bi ga vprašala če se mu je to že prej dogajalo in ali ima kake težave (nisem pa ga vprašala iz razloga, ker nočem, da bi si mislil kaj slabega, da nisem zadovoljna ipd.).

Spoštovani!

Kar vidim kot zanimivost v vašem primeru, je film, ki ga vrtite ob svojem opažanju. Domnevam, da se pri partnerju vrti povsem drug film.
V vašem filmu so vprašanja. Ali ga ne vzburjam dovolj? Ali ima težave? Ali se mu je to dogajalo že prej? Ali gre za organske povezave? Kaj bi lahko bil razlog šibke erekcije?

Razlogi za šibko erekcijo so lahko številni in o tem smo že kar nekaj pisali, zlasti na začetku delovanja tega foruma. Morda bi svojo plat lahko dopolnil še kolega urolog.
Vendar je zanimivo, da vzajemno delita intimnost – sam tako razumem spolni odnos – ko pa je o tem, kar delita v praksi, potrebno spregovoriti, nastopijo zadrege. Ali je to lahko odraz potrebe po večji bližini? Po večji vzajemni varnosti? V kakšnih pogojih bi lahko o vaših opažanjih in vaših vprašanjih spregovorili, brez strahu, da ne boste narobe razumljeni?

Ali bi lahko načeli pogovor z najavo namere: Želela bi se pogovoriti, vendar ni moj namen povzročiti ideje, da je pri tebi ali s teboj kaj narobe. Ali bi lahko temu, kar opažate ne rekli »težave«, temveč samo izrazili radovednost, kako je s tem partner? In kako ste s tem vi sami pri sebi? Če izhajate iz predpostavke, da si oba želita kvaliteten spolni odnos, ki vama bo prinašal polno ugodje, imata verjetno veliko možnosti, da raziskujeta poti, kako lahko skupaj do tega prideta.

Lep pozdrav,

New Report

Close