Najdi forum

Pozdravljeni

Zadnje čase imam problem z erekcijo, ni več takšna kot je bila. Star sem 20 let, živim zdravo življenje, nimam problemov z težo, zadnje čase mogoče rahlo povišan krvni tlak (pribl. 138/85). Opažam da erekcija ni več tako popolna tako pri spolnem odnosu kot pri samozadovoljevanju. Zadnji spolni odnos sem imel pred približno pre 3 meseci. Težave opažam zadnje pol leta. Erekcija je in do nje pride, vendar čutim da se moram potruditi, glavica ni tako polna. Nočne erekcije so, vendar manj pogoste. NImam neke potrebe oziroma želje. Mogoče mi primanjkuje libida? Tudi izliv je šibkejši. Nič me več tako ne privlači. Bil sem pri urologi, ki pravi da sem premlad za te težave. Predpisal mi je viagro. Kaj storiti. Zadnje čase sem bil tudi preveč nervozn, mogoče malo stresa, vendar sem ven iz tega. Kaj storiti oziroma narediti? Prosim za odgovor. LP

Spoštovani Dino!

Stres je eden od zelo verjetnih razlogov upada libida. Stres je način odziva na spremembe, ki se postavljajo pred nas. Nekatere spremembe pridejo kot zahteva novega razvojnega obdobja, nekatere spremembe se napovedujejo kot neizbežne. Pri 20 letih je lahko velika zgodba povezana s spremembami, ki vodijo k samostojnemu življenju. Vse to je lahko zelo stresno.
Stres lahko prinaša tudi način življenja, kjer ves čas sprejemamo majhne kompromise v škodo svojim potrebam. To so neopazni stresni dogodki, ki pa počasi ustvarjajo vtis nerazumljivega in splošnega nezadovoljstva v življenju. Brez razloga smo nerazpoloženi, vendar ne trenutno, ampak na daljše obdobje.

Kaj je bilo pred pol leta, ko ste zaznali šibkejšo erekcijo? Ali je možno iskati razlog v kakšni spremembi, ki se je takrat zgodila? Ali se je zgodilo kaj takega, kar je zavzelo vaše misli in čustva?
Vsekakor bi bilo vredno pogledati v čustvovanje na temo medsebojnih odnosov. Predvidevam, da so to zgodbe, ki so obremenile srce.
Kateri je tisti odnos, ali kaj je vaša drugačna naravnanost do tega, kar ste izrazili: »…nič me več tako ne privlači?«

Lep pozdrav,

Pozdravljeni, hvala za odgovor.
Moja težava je v bistvu da da me nič več ne vzburi, privlači. S tem je tudi erekcija slabša. Ne zanimajo me več porno filmi, niti nimam neke potrebe oziroma želje po spolnem odnosu.Morda je vse skupaj le res v moji glavi, prav tako tudi zadnje čase malo stresnega življenja. Zato pa se po nepotrebnem sekiram za stvari, ki niso tako pomembne. Prav tako tudi nočne erekcije niso več tako pogoste, mogoče pa sem ven iz obdobja pubertete in sem začel razmišljati realno. Pri urologu nisem bil posebej obravnavan glede organskega vzroka, predpisal mi je le viagro. Ali bi vseeno šlo za organsko napako ali moram le razčistiti pri sebi.

LP

Dino,

razmišljal sem tudi o tem, da je izstop iz pubertete zelo dobra ideja za pojasnilo vaših sprememb.

Prepričan sem, da namesto “nič me več ne vzburi” sledi obdobje iskanja osebe, ki bo povzročila, da boste vzburjeni. In ne dvomim, da se bo to zgodilo s kar največ zelo jasnih znakov.

Zdi se mi zelo dobra ideja, da nadomestite vzburjenje kar tako, ob virtualnih dražljajih, z vzburjenjem, ki bo izhajalo iz realne osebe. V tem vidim dobro popotnico za gradnjo zrelega in kvalitetnega medsebojnega odnosa.

Vse dobro želim,

New Report

Close