epilepsija in apilepsin
Lep pozdrav
Pred kratkim je bila najin 2 letni sin s cerebralno paralizo napoten na EEg, ki je pokazal abnormen posnetek na račun epileptiformne aktivnosti, ki je klinično nema. Diagnoza mioklonična epilepsija. Predpisano je bilo zdravilo Apilepsin. Zanima naju če že ima kdo izkušnje z tem zdravilom ( stranski učinki na navodilih so zastrašujoči ) rečeno nam je bilo naj se odločimo sami? Mogoče kdove kaj sploh pomeni diagnoza in kakšne so možnosti alternativnega zdravljenja ( homeopatija, dieta,izkušnje z drugimi zdravili ….)
Tudi moja hčerka ima epilepsijo in verjemi, da smo sporbali skoraj vsa zdravila. Moje mnenje je, da Apiepsin spada med *lažja* zdravila, če se lahko tako izrazim. Hčerka ima takšna zdravila (Sabril, …)da me je groza, ko ji dajam v usta. A kaj moreš? Hvala bogu, da so, čeprav nimajo 100% učinka.Nobeno tako zdravilo ni idealno, a kaj ti preostane drugega.Sploh pa poglej na škatlo navadnega Aspirina, pa boš videl , da tudi tam ne piše bog ve kaj pametnega. Držite pesti, da mu bo to pomagalo, da ne boste šli še na stopnjo bolj močnih zdravil. Kar pa se homeopatije in alternative tiče… Verjemi mi vse smo probali. Sedaj še hodimo homeopatu v Avstrijo. A kaj pomaga? Ne vem. Ampak, da si ne bom mogla kdaj očitati, da tega nisem poskusila. Poskusila Sem tudi Domančičevo bioenergijo. Ne vem, morda smo prehitro obupali. Vse smo sprobali, a kaj ko učinki niso takšni. Ampak imamo upanje in se borimo še naprej. Veliko sreče!!!
Anči
Pod postom epilepsija sem napisala, pa zdaj samo kopiram:
>>>>Pozdravljene!
Vidim, da preživljate težke trenutke, veliko bolečine in tudi strahu pred tem, kaj vse se še bo zgodilo. Podobno se je dogajalo tudi naši družini. Imama sina, ki je star osem let in ima epilepsijo.
Začelo se je z “majhnimi krči” v tretjem mesecu starosti, eeg ni pokazal nič, nadaljevalo z “vročinskim krčem” pri enem letu, eeg ni pokazal nič, sem pa tja so še bili nekkkšni krči in pri štirih letih se je začelo vsakodnevno ponavljati, pristala sva na kliniki, začele so se preiskave in končno se je pokazao s pomočjo eeg, da gre za epilepsijo. V tistem času je imel po deset napadov na dan, najbolj zaskrbljujoče pa je bilo to, da so bili tudi različnih oblik in diagnoza ni bila nič vzpodbudna, saj so domnevali, da gre za redko obliko, ki pa je izredno napredujoča. Začeli smo tudi s testiranji pri psihologinji, pa konziliji, pa dva meseca sva se redno vozila dnevno ali na dva na na kliniko, kjer so testirali, preverjali, delali preiskave. Napadi so se nadajevali, jemal je različne kombinacije zdravil, ki so izredno vplivala na njegovo počutje in vedenje. Enkrat je bil tako zaspan, da je cel dan poležaval, komaj hodil ob naslednji kombinaciji pa bil tako agresiven, da ga nisem mogla spustiti iz oči.
Cele dneve sem pisala dnevnik, opazovala in merila napade, število, trajanje, …. vse je bilo podrejeno temu. V meni se je naselil strah, nikoli nisi vedel, kdaj napad bo, po napadih je bil kot cunja in nič ni mogel … Tako kot same pravite. Redno, petkrat na dan smo jemali zdravila, ki pa niso pomagala nič.
Kot sem že mislila, da ne bom zmogla več moči, da bi sprejela situacijo, v katero smo bili vrženi, me je začel sekirati znanec, zakaj ne poskusimo s kakšno alternativno metodo. Seveda sem bila strogo proti. Ker pa ni bilo bolje, sem popustila pod vsemi čudežnimi primeri ozdravljenja in smo se odločili za nekega bioenergetika, ki ima veliko zdravljenih primerov.
Seveda me je po prvem obisku vse minilo, saj se mi je zdela tarifa previsoka, poleg tega je želel, da opravimo neke meritve, nadalje zaščitimo hišo, kar naj bi predstavljalo nekih 70.000 sit. Rekli smo, da se še oglasimo in se zahvalili za to, da nas je sprejel na informativni razgovor. Ampak, mislila pa sem si, ti meni tega ne boš prodal. Mene tukaj ne vidiš več. Nisem jest po župi priplavala, da bo ti na meni služil.
In vrnili smo se v svet napadov, noči, ko sem prisluškovala njegovemu dihanju in premikanju…
Minilo je leto, učinkov zdravila ni bilo, jemali smo zdravila, na zdravila in razmišljala sem o negativnih učinkih in videla, da ni nič bolje in se spraševala o smiselnosti jemanja zdravil.
Prišel je dan, ko ni šlo več. Čutila sem, da uničujemo otroka, da nismo naredili vse, kar bi lahko in odšli do bioenergetika. Odločena sem bila, da bomo to naredili, da bom poslušali in spoštovali, kar bo rekel.
Seveda smo najprej opravili meritve in “zaščitili” hišo, potem pa šli na terapijo. Z dnem, ko smo bili na terapiji, se je število napadov znanjšalo za 80 %, v naslednjih dneh jih ni bilo več. Nekaj dni sem štela … o, že dva dni nič, že tri dni nič, že štiri dni nič… in tako naprej. Prvi napad po začeti terapiji z bionergijo je bil po sedmih mesecih in od takrat naprej, do danes, nobenega beleženega več. Minilo je eno leto in pol.
Prosim, ne me spraševat, kaj in kako je delovalo. Morda moja odločitev, da bo ozdravel? Prispevek bioenergetika? Zaščita? Zdravila?
Verjetno vse skupaj, ampak kdo je imel največji delež pa zagotovo ne morem vedeti. Če pa malo pomislim, je prej dve leti bil na zdravilih, napadi so bili redni desetkrat na dan … ? Ne vem, in ne bi rada karkoli izpostavljala ampak nkako pri sebi pa čutim, da sem se prav odločila, ko smo poklicali tega človeka, spoštovali njegova priporočila in zahteve.
To je naša zgodba. Še za informacijo: terapija pri bioenergetiku nas je vse skupaj stala približno 120.000, ampak povem vam, če bi nas stala 10 krat toliko …
Zdaj imamo mirne noči, nobenega strahu in prenašanja ampul, … V dogovoru z zdravnikom smo tudi znižali dozo zdravil. Ukinili naj bi jih po zdravniškem nasvetu šele čez tri leta.
Spoštujem uradno medicino, vendar, z mero zdravega razuma smo se uspešno poslužili alternativne, ki je našemu sinu pomagala 100%.
Namen mojega pisanja je, da vam dam upanje. Ni vse tako temno, kot se zdaj zdi. Lahko, da se bo obrnilo na bolje prej, kot boste upale oz. upali in pričakovali.
Vam pa polagam na srce, da sledite svoje občutku in se borite za svojega otroka. Samo vas ima, drugim ni mar za njega.
Avtor: regrad
Datum:11.08.2005
Pozdravljena Io!
Tudi jaz imam otroka ,ki ima epilepsijo. Prvo od zdravil je jedel Apilepsin.
Povem ti ,da sem tudi jaz obupovala na začetku, ampak povem ti da še to ni bilo nič.Ko je jedel Apilepsin se je normalno razvijal in napredoval.
To pa ni bilo dovol. Sledila je cela vrsta zdravil pa tudi te do sedaj še niso pomagale.Njegovi napadi se vrstijo naprej. Mislim da je Apilepsin eno od zdravil lažje oblike. Mene so že podučili ,da nikoli ne smeš gledati stranske učinke pri zdravilu, ker na vsakega vplivajo drugače.
Ti samo vedno opazuj svojega otroka in vsako razliko moraš takoj povedati zdravniku.Ne vem če sem ti kaj dosti pomagala.
Lep pozdrav!
Pozdravljena Andreja,
lepo prosim za tel. od tega bioenergetika, ki je pomagal pri epilepsiji. Imamo podobne težave z našo hčerkico, ki je stara 3,5 let in ima ogromno zdravil (Depakine Crono 650mg/dan, Petnidan 3x/1 tableta, Topomax2x2 tableti 25mg). Prosim za pomoč!
Obupani očka. mail: [email protected]
Gorazd
Pozdravljeni,
če je kdo dobil kontakt od tega bioenergetika, prosim, če posreduje še meni na mail. [email protected]
Zelo Vam bi bil hvaležen, ker ima naša hčerka tudi epilepsijo in po 20 in več napadov na dan, in ogromno zdravil!
Prosim za pomoč.
Gorazd Virant
Spoštovana G. Andreja!
Vaše izkušnje z bioenergetikovo pomočjo so zelo vzpodbudne. Že nov. t. l. sem se obrnila na vas s prošnjo, da mi zaupate naslov oz. telefon bioenergetika, ki je pomagal vašemu otroku . Ker se je v naši družini v najstniških letih pokazala ta bolezen in zdravila sicer močna izgubljajo svojo moč vidim še upanje v pomoči bioenergetika. Zato vas prosim za njegov naslov, Spričo velikega števila bioenergetikov bi zaupala takemu, ki se je potrdil s takim slučajem kot je bil vaš. Moj mail; [email protected]. Vse lepo v nobem letu vam želim Ada