Epilepsija
Spoštovani!
Pri nevrologu se zdravim zaradi epilepsije i.o. Želel bi da mi poveste kaj o tej obliki epilepsije. Sam imam veliko napadov, pri katerih bližnji opažajo da sem odsoten z pogledom, pa tudi komunikacije med napadom ni mogoče vzpostaviti z menoj. Včasih izgubim tudi zavest, med katerim za krajši čas preneham z dihanjem, pomodrim, prisotni so tudi krči. Večkrat sem že testiral EEG pa niso zabeležili značilnih sprememb,MRI je pokazala področje kortikalne atrofije levo temporalno.
Zdravim se z Tegretolom. Sicer imam velike težave s koncentracijo, pozabljivostjo. Težko si zapomnim stvari, hitro sem utrujen. Prijavljen sem na zavodu, kjer so mi dodelili status invalidne osebe- težje zaposljiv. Že dalj časa po končani šoli sem brez službe.
Prosim Vas za vaše mnenje. Za odgovor se vam vljudno zahvaljujem.
Spoštovani Gregor,
vprašanje bi pravzaprav morali nasloviti na nevrologa,ki vas zdravi, saj sodi epilepsija med nevrološke motnje, vendar se njene posledice vsaj delno dotikajo tudi psihiatričnega področja.Psihiatri opažamo predvsem pri tistih ljudeh z epilepsijo, ki se neredno zdravijo, pospešen upad razumskih sposobnosti, osebnostne spremembe v mislu pretirane vzkipljivosti, čustvene labilnosti,miselne upočasnjenosti in leplivosti,kar vse omejuje delovne sposobnosti.Zdravilo, ki ga dobivate predpisujemo tudi psihiatri za preprečevanje razpoloženjskih nihanj.Svetujem vam, da se dosledno držite nevrologovih navodil ( ob prihodnjem obisku vam bo o vaši bolezni razložil vse podrobnosti, ki vas zanimajo), da se boste lahko čimbolj izognili opisanim duševnim komplikacijam.