Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina epilepsija

epilepsija

Pozdravljeni,
ne vem sicer če sem v pravi rubriki. Če mi boste lahko odgovorili bom zelo vesela, če ne boste mogli, mi prosim sporočite, na koga naj se obrnem?
Torej, pred dobrimi štirimi tedni sem izvedela da ima moja sestrična (10 let) epilepsijo. Nato nam je naša stara mama povedala, da sta že njena sestra in njena teta imeli epilepsijo.
Ko pa sem govorila z nekaj prijatelji so mi nekateri predlagali naj se pozanimam, ali je ta bolezen dedna. In če je, ali je možno da če ženska epilepsije ne dobi v otroški dobi, da je velika verjetnost da jo dobi po porodu.
Najlepše bi se vam zahvalila za odgovor.

Spoštovani!

Pogostost epilepsije je v nekaterih družinah pogostejša, kaj več pa menda ni dokazanega. Praviloma se pojavi že v otroštvu, ni pa popolnoma izključena možnost kasnejšega pojava. Več vam ne bi znal odgovoriti, niti ni mogoče in smiselno o tem razpravljati, ker ni nobenih napovednih znakov, na podlagi katerih bi bilo mogoče prevideti, da bi jo vi dobila po porodu, ali katerem koli drugem dogodku. Vi je trenutno nimate in pika.

Bolezen sama po sebi tudi ni kaj posebnega, predstavlja pa nekaj omejitev, ki so v življenju lahko neprijetne (vožnja z avtomobilom, delo na višini ipd.).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close