Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Epilepsija

Epilepsija

Spoštovani!

Stara sem 31 let, imam žariščno epilepsijo in redno terapijo z antiepileptiki. Epilepsijo imam 15 let. Kljub terapiji so epileptični napadi zelo pogosti predvsem v dnevih pred in med menstruacijo (tudi takšni z izgubo zavesti in krči ali pa zgolj z kratkotrajno odsotnostjo in zazrenjem; napadi se lahko pojavijo tudi večkrat na dan zlasti v obdobju menstruacije). Redno sem vodena pri nevrologu v nevrološki ambulanti. Bila sem že večkrat na zdravljenju v bolnišnici zaradi epileptičnega statusa. Pogosto se mi pojavlja tudi glavobol v levem predelu glave ob katerem tudi bruham, zlasti se glavobol pojavlja tudi po vsakem težjem napadu.

Zanima me ali je mogoče preprečiti pogosto pojavljanje epileptičnih napadov vsaj v času menstruacije še s kakšno dopolnilno antiepileptično terapijo (sedaj imam predpisano Keppro in Tegretol), saj me pogosti epileptični napadi zelo utrudijo.

Zahvaljujem se Vam za Vaš nasvet in mnenje ter Vas lepo pozdravljam!

Spoštovani!
Enostranski glavobol bi lahko bil migrenski glavobol in ni nujno povezan z epileptičnimi napadi, tudi zdravi se posebej. Težje vam odgovorim na vprašanje, kako preprečiti epileptične napade, kljub dvojni terapiji. Verjetno bo edina rešitev, da povprašate vašega nevrologa, ki vam lahko pojasni nadaljnje možnosti. Žal vam jaz tu ne vem povedati kaj bolj koristnega!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

pozdravljena,
imam podobne težave, napade preprečujem z apaurini. ko “začutim slabo počutje”, vzamem 2-5mg apaurin.
lp

New Report

Close