epilator-depilator
Depilator, dlake puli…nekatere so z njim blazno zadovoljne, jaz ga pa ne maram, ker se po depilaciji z njim, dlake grdo vraščajo, pa se mi potem vrasle dlake grdo zagnojijo.
Epilator je naprava, ki so jo pred časom prodajali na TV prodaji in naj bi trajno odstarnjeval dlake. Zadeva deluje po principu, da s pinceto primeš dlačico in vanjo spustiš električni tok, ki naj bi tako uničil koreninico. Vendar pa je stvarca namenjena predvsem zavajanju lahkovernežev, sploh ne vem kaj naši številni uradi za potrošnike delajo… Človeške dlake namreč električnega toka ne prevajajo, kar z drugimi besedami pomeni, da elektrika do korenine sploh ne pride in je zato ne more uničiti.
Obstaja pa še ena metoda trajnega odstranjevanja dlak imenovana epilacija (na voljo samo v kozmetičnih salonih). Postopek se opravlja z iglo, ki se zabada v kožo do 2 cm globoko tik ob dlaki in se skuša tako zadeti koreninico. S to iglo se električni tok spusti direktno v kožo in naj bi trajno uničil korenino (zažgal). Iz lastnih izkušenj pa ti lahko povem, da je metoda čisto neučinkovita, draga pa še zelo boleča. Je pa čisto možno, da ima kakšna ženska tukaj na med-u dobre izkušnje s to metodo.
Na kratko!
Epilator: trajno odstrani dlako, da nikoli vec ne zraste…to delajo predvsem z laserjem…
Depilator: pa dlako odstrani z korenino vred in dlaka na novo -ponovno zraste šele čez cca 14 dni, odvisno od obdobja rasti dlak. Depilira se lahko z različnimi elek.depilatorji, voskanjem, sama uporabljam “Philipsov ice satinele” in je super za vse predele od pod pazduhe, bikini, naprej.
No to je to.
In končno obstaja še ena, res prava metoda TRAJNEGA odstranjevanja dlak – laser. Hvala bogu! Preverjeno… Žal mi je za vse trenutke in vse prestane bolečine z epilatorjem, po katerem je bilo vse groza… vraščanje itd. itd. Laser je suuuper! Malce boli, ja. Ampak ko potem doživiš EFEKTE… jaz sem skoraj jokala od sreče. Ima seveda krepko in zajetno pomanjkljivost: ceno. Toda super je za močne, temne dlake. Za puh pa ne. Kakorkoli – meni je spremenil življenje. Če premišljujete o tem …. vam lahko samo priporočim. Je pa zdaj počasi konec sezone, ker se ne dela na porjaveli koži. Še ena seansa do maja, potem pa konec. Premislite o tem oktobra!!!
Drago je. ZELO ZELO drago. Odvisno pa od predela, dlak itd. Greš na svetovalni sestanek, kjer to ocenijo in ti dajo predračun. Mimogrede pa gre lahko par stotakov. Seveda ni treba vsega naenkrat plačat, lahko na obroke, lahko gotovinski popust itd. itd. skratka, se dogovoriš. Kar se mene tiče je bilo vredno. Najprej te kap, potem pa začneš razmišljat, malo računaš… in je vredno. Pa paziti je treba, H KOMU. Nekateri nimajo dobrih laserjev, niti strokovnjakov in je koža bolj opečena kot kaj drugega. Računajo pa vsi.