Epifizioliza kolka
Spoštovani.
15-letni sin je danes po rtg slikanju dobil diagnozo epifizioliza kolka. Sicer nima nobenih bolečin ima pa eno nogo krajšo in tanjšo kot drugo, zato sva tudi bila na kontrolnem pregledu. Ortopedinja je odredila nujno/takojšnjo operacijo (ponedeljek). Zanima me kakšna je rehabilitacija po tej operaciji? Je to zelo zahtevna operacija, splošna anastezija? Mi svetujete poiskati drugo mnenje?
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
glede na postavljeno diagnozo priporočam operativno zdralvjenje čim prej. Takšna operacija v tej starosti se lahko naredi v spinalni (injekcija v ledveno hrbtenico in omrtvitev od pasu navzdol) ali pa splošni (spanje) anesteziji. Rehabilitacija (do normalne uporabe obolele okončine) traja običajno 3 do 6 mesecev.
Pozdravljeni,
Danes sem stara 32let in bila operirana za epifiolizo kolka pri 12leti. Operacija je bila izvedena na obeh kolkih, čeprav je bil prizadet samo levi. Rehabilitacija je potekala res nekje 3-6mesecev. V tem času si pomagaš pri hoji z berglami.
Uglavnem, jaz vam seveda svetujem operacijo. Je pač zoprnih 6 mesecev, ampak danes je pri meni vse ok. Nimam nobenih omejitev.