Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Epiduralna na mestu tetovaže

Epiduralna na mestu tetovaže

Spoštovani,

Zanima me, ali se epiduralna med porodom lahko izvede v primeru tetoviranega hrbta/celotnega dela, kjer naj bi prišlo do vboda?

Prebrala sem nekatere dostopne študije in kot razumem, v zadnjih letih, to ne bi smelo predstavljati problema, seveda pod pogoji da je tetovaža zaceljena, stara (moja je več kot 10 let) in nima nikakršnih komplikacij/vnetji, ipd.

Bi mi lahko odgovorili konkretno, zanima me za porodnišnico Ljubljana.

Vnaprej hvala ta odgovor!

Odgovor na objavo uporabnika
Shae Snow, 08.11.2025 ob 09:31

Spoštovani,

Zanima me, ali se epiduralna med porodom lahko izvede v primeru tetoviranega hrbta/celotnega dela, kjer naj bi prišlo do vboda?

Prebrala sem nekatere dostopne študije in kot razumem, v zadnjih letih, to ne bi smelo predstavljati problema, seveda pod pogoji da je tetovaža zaceljena, stara (moja je več kot 10 let) in nima nikakršnih komplikacij/vnetji, ipd.

Bi mi lahko odgovorili konkretno, zanima me za porodnišnico Ljubljana.

Vnaprej hvala ta odgovor!

Epiduralna analgezija je možna tudi pri stari tetovaži na hrbtu, načeloma v vseh porodnišnicah.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close