Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca epi

epi

Vprašal bi kaj pomeni če je EEG normalen in kljub temu se ponavljajo epi.napadi, so pa sedaj vedno v spanju (ponoči), pred pribljižno dvemi leti so bili napadi tudi podnevi in če ni bil “grand mal” so bili pa občutki tesnobe oz.mogoče spomini iz nočnih sanj-občutek že videnega (deja vu).Je možno da je to epilepsija psihosomatskega vzroka ker me je tudi čez dan grozno strah da bo prišlo do napada, pa odvzema vozniškega in še in še.Vse to pa povzroča velik stres in generalizirano anksioznost v mojem življenju?Opravljam pisarniško delo in z športom se ne ukvarjam (čeprav sem si sedaj zadal začetek športnega udejstvovanja) tako da sem že kar močno zakrnel glede na mojih 26 let.
Napad izgleda tako: v spanju se začnem dušit (lahko se tudi zbudim 15 sek. pred začetkom), pena iz ust, neartikulirani glasovi, krči po celem telesu da mišice še par dni po napadu bolijo.Tudi sicer je moje spanje nemirno, so noči ko se sunkovito premetavam po postli, obdobja ko preneham dihati, obdobja smrčanja, nočne more.Nekaj mesecev sem zvijal dlani v zapestju pod svojo težo tako da od bolečine nisem bil sposoben delat.Še dobro da imam službo v pisarni da sem vsaj tam lahko delal.
Je možno da je sprožilni dejavnik nočna mora oz. psihični vzrok, bi lahko bila to siptomatska epilepsija ker so izvidi EEG normalni.

Spoštovani!

Vaše vprašanje sem z zanimanjem prebrala, ker predstavlja vodenje bolnika z epilepsijo eno izmed mojih strokovnih prioritet.
Zanima me, ali ste EEG opravili po deprivaciji spanja. To pomeni, da so vam pred snemanjem EEG naročili, da ne spite celo noč. Če ste to opravili, mi sporočite. Zanima me, ali so vam predpisali kakšna zdravila. Svetovala bi vam tudi obisk ambulante za motnje spanja, ki deluje na nevrološki kliniki Kliničnega centra v Ljubljani.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Pozdravljeni!
Noč pred opravljenim EEG sem prespal.Spat sem se odpravil ob 22 30 in vstal ob 7 00, pojedel zajtrk in se odpravil na EEG na katerega sem bil naročen ob 9 00.Na EEG sem prišel v zelo velikem strahu, da bo le ta abnormen ker potem posledično na to me lahko ocenijo kot nesposobnega za vozniško dovoljenje.
Zdravila jemljem redno, časovno razdeljeno dvakrat dnevno ob isti uri vsak dan.Količina(v mg) je tudi kar visoka glede na opis v priloženih navodilih in na besede nevrologa.
Včeraj sem se slabo izrazil, da me je strah vsakodnevnega napada ker za možnost dnevnega napada oz. slabosti vem ker bi začutil že zjutraj ko se zbudim.Doživljam pa vsakodnevne in celodnevne strahove kako bo v prihodnosti z zdravjem in z vozniškim dovoljenjem.Zaradi teh strahov in te strani http://www.beepworld.de/members59/unidip125/uvod.htm sem pomislil da bi lahko res sam sebi sprožal te napade ki so mogoče t.i. simptomatska epilepsija.Občutek imam, da vse skupaj povzroča strah ki ga sam kreiram podnevi in ponoči v moji glavi.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Oglašam se z zamudo, ker sem bila v tujini.
Menim, da pri vas ne gre za simptomatsko epilepsijo. Res pa je, da strah izrazito slabša vašo kvaliteto življenja in lahko niža prag sprožitve napada. Priporočam vam, da se naučite tehnik sproščanja. Žal je potrebno take treninge plačati, ker jih ne krije zdravstveno zavarovanje. Po pomoč se lahko obrnete k Dr. Sotošek, ki ima ordinacijo na Slomškovi ulici v Ljubljani.
Če ne živite v Ljubljani, mi sporočite kraj vašega bivanja.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

Pozdravljeni

Kaj pa menite glede zdravljenja z bioresonančno terapijo z aparatom BICOM v Zdravstvenem domu dr. A. Drolca v Mariboru, ki jo opravlja doktorica Bojana Baumann Silič, predstojnica službe za fizikalno medicino in rehabilitacijo z upoštevanjem da je moj EEG normalen.V primeru, da bi bila terapija dolgoročno gledano učinkovita in bi v času zdravljenja sprožila kakšen napad me to ne bi motilo.Sem pa prepričan do danes (jutri nihče ne ve kaj z njim bo), da so dnevi ko je ni stvari, ki bi lahko tisti dan sprožila napad.
Informacijo sem našel na strani http://www.mariborcan.com/html/m63/M63-medicina.htm

Hvala in lep dan želim

Spoštovani!

S področja Bioresonančne terapije se nisem izobraževala. O terapiji pa so mi poročali moji pacienti, ki so se na to pomoč obračali predvsem zaradi alergij. Njihova stanja bi lahko glede na njihove navedbe lahko razdelila na tri skupine:
– največ je bilo prehodnih izboljšanj alergijskih stanj
– nekaj trajnih izboljšanj
– pri nekaterih terapija ni prinesla izboljšanj.

Lepo vas pozdravljam.

Danica rotar Pavlič

New Report

Close