Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Entlebuški planšarski pes

Entlebuški planšarski pes

Ta pasma mi je padla v oči ali jo kdo ima?
Zanima me kakšna je pasma(karakter).
Hvala?

Tukaj vse piše 🙂

Vedi pa, da ima vsak kuža ima svoj karakter, pa čeprav je iste pasme.

Tale link bo najbrž bolj pravi :))

Hvala
Lep večer

FUL MI JE BEDN K GA U SLOVENIJI SPLOH NI,OZ.JIH JE SAMO 10!!!A KDO POZNA KKŠNGA VZREDITELJA???AL PA DA SE KKŠN UKVARJA S TEMI PSI?

AJA DRGAČ JE PA TA PASMA FUL UČLJIVA,POSLUŠNA-SE NAVEŽE NA DRUŽINO.MEN OSEBNO JE ZLO UREDU IN DOMA ŽE IŠČEMO PO NETU KJE SE BI JIH DAL DOBIT(MLADIČKE):)

Pridite jutri in pojutrišnjem na mednarodno razstavo v Lj in prepričana sem, da jih boste kar nekaj srečali, lahko navežete stik z vzreditelji, lahko kaj več izveste o pasmi. Sama sem šla tudi uvozit prvo predstavnico neke pasme, ki je takrat v SLO še ni bilo, ker sem se prepričala, da bo kuža, ki mi najbolje ustreza. In mi res. Sicer sem šla v Anglijo ponjo, pa kaj? Sem se naučila svoje želje uresničevati.

Billy_Girl – ti pa se prosim nauči malo več slovenščine in pisanja z malimi črkami…

Tudi meni je zlo všeč ta pasma,in trenutno iščem mladiča,če ima kdo kakšne informacije kje se jih lahko dobi,naj prosim napiše,lp

Trenutno ne vem če se da dobiti v Sloveniji Entlebuškega planšarskega psa, menda pa je neko leglo v Gradcu…Je pa Apenzeller zelo podoben Entlebuškemu,le da je na višjih nogah in je bil ustvarjen za preganjanje čred (zlasti krav).Apenzellerje se da dobiti tudi v Sloveniji.

No Razzs bo tako bolje?Tukaj na forumu nismo zato da bi popravljali druge,mar ne?Če sem slučajno uporabila velike tiskane črke naj te to nič ne moti saj to ni tvoja stvar…Pardon nisem pomislila da morda nimaš potrpljenja z velikimi tiskanimi črkami.

Kje v sloveniji se pa da dobit Apenzellerje ? billy_girl bi te prosil za pomoč,če imaš podate…vesel bom odgovora…lp

Pozdravljeni.
Appenzellerjev z rodovnikom se v Sloveniji ne da dobiti. Vem, ker sem se sama zanimala za tole pasmo. Trenutno je eno leglo na Češkem, so pa že vsi psički rezervirani.
Bila sem na pasji razstavi v Ljubljani, kjer sem se spoznala z vzrediteljem, ki je imel edino rodovniško leglo apijev v Sloveniji vendar že pred tremi leti (ali dvemi?). Sem pa spoznala tudi gospo, ki ima 3-letno rodovniško psičko s katero namerava imeti leglo verjetno še letos. Kako stopiti z njo v kontakt ne vem.
So pa v Sloveniji občasno legla apijev brez rodovnika. Sama ga dobim čez 1 teden! 🙂

ja sej meni ni nujno da ima rodovnik,pa neke starše,ki pobirajo nagrade po tekmovanjih…..js bi imel najraje Entlebuškega lahko pa tudi Apenzellerja,sploh mi ni za rodovnik,važno je da je pač te pasme….poki,a tam kjer si ga ti kupila je že vse razprodano?….a bi mi zaupala kontakt vzrediteljev tam kjer ga boš ti dobila…lahko tudi na moj e-mail , hvala ,lp

Dejan81, če hočeš pasemskega psa, potem je zraven tudi rodovnik.
če hočeš psa, ki bo mogoče malo podoben pasmi, pa je to mešanček-čistokrvnih psov brez rodovnika pač ni.

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,4445.0.html

Reklame za nerodovniška legla pa ne bom delala.

metulka….sm napisal ,da lahko na e-meil,kar po mojem mnenju ni reklama,ampak pomoč meni.sicer se mi pa zdi da to kar si napisala sploh ni v kontekstu s to temo…..pojdi na forum o reklamah!

Ja jaz sem govorila z Tonetom Hočevarjem(verjetno ga je omenila POKI), z apenzellerji se je ukvajal/vzrejal pred 2 leti pa jih je potem opustil.Dejan81 če si začetnik(jaz sem)je Tone rekel da je bolje začeti z entlebuškim,ker so apenzellerji zelo hudi psi.Dobil je tudi reklamacije v zvezi z apiji, češ da jim je prodal zelo hudega psička…Vprašala sem če se da apije oz.entlebuške dobiti tudi pri nas pa je rekel da ne več,on jih je paril na Hrvaškem in na Slovaškem.Še zdaj gre službeno na Slovaško in ti lahko on pripelje psička,menda so na Balihara ranču(ime psarne) vse štiri pasme planšarskih psov.Vtipkaj na Google:Balihara ranch-boš več izvedel…

p.s.
Pokliči Toneta Hočevarja in mu povej da se zanimaš za ti dve pasmi, več ti bo lahko povedal.Srečno

hvala za informacijo,zelo sem ti hvaležen

Jaz sem lastnik 3-mesece starega entlebuškega planšarskega psa. je zelo lep in pameten mladič.je čistokrvni rodovnik. če bi ga kdo še imel ga lahko dobim. 070550511, gašper

koliko pa bi bila cena takega psa??????

Gašper,kje si ti kupil entlebuškega psa? Zanima me ker bi ga kupila drugo leto pa bi rada vzpostavila stik z vzreditelji.

New Report

Close