ENTEZOPATIJA OSIFIKACIJA NASADIŠČ TETIV IN MIŠIC?
Spoštovani.
Gre za gospo, ki ima malo čez 50 let. Že dalj časa jo bolijo kolki. Na rendgenu so ji postavili diagnozi iz naslova.
Zanima me ali je kakršnakoli možnost zdravljenja z naravno medicino? Kaj priporočate?
Poleg tega me zanima zakaj omenjena okvara nastane in kako si lahko mogoče pomaga tudi sama, da ublaži bolečine ali morebitno napredovanje težav?
Hvala za vaš odgovor.
LP
ker so ji diagnozo postavili na obeh kolkih, lahko sklepamo, da gre za splošno degeneracijo telesa. Diagnoza, na žalost, ničesar ne pove o vzrokih. V alternativni medicini spreminjamo vzroke, ki so pripeljali do težav.
Brez testiranja in pogovora ne morem ničesar napovedati – gospa se mora zavedati, da je potrebno telo pozdraviti celostno, ne samo simptome.
Pri degeneraciji sklepov seveda najprej pomislim na zakisanost telesa, torej bi gospa morala razkisati, predvsem bazične kopeli bi ji pomagale.
LP
Spoštovani!
Po razlagi, ki sem jo našla na internetu,entezopatija pomeni obolenje kite mišice, kjer se le-ta narašča na kost.
Z vidika Kitajske medicine, so kite povezane z obremenitvijo jeter, pa tudi z zakisanostjo organizma.
Lep pozdrav!