Najdi forum

Ensure plus

Pozdravljeni

Za sina , ki ima Chronovo bolezen smo pridobili mnenje do opravičenosti hranilnega pripravka Ensure plus. Vem da polovico povrne ZZZS, vendar pa se porajajo različna mnenja. Pa tudi na Pediatrični kliniki mi je bilo ravno včeraj rečeno: Cena pripravka je 1,60 €/kom, strošek za nas je polovico torej 0,80 €/kom. V lekarni pa pravijo da je strošek za družino 1,60 €/kom že z odštetim zneskom ZZZS.

Kakšne imate vi izkušnje s tem?

Hvala za pomoč in odgovore

Katarina

Spoštovana!

Po seznamu živil za posebne zdravstvene namene z dne 19.11.2009 naj bi bila cena Ensure Plus 1.89 EUR z DDV, doplačilo zavarovanca z DDV znaša 0.98 EUR. Je pa povdarjeno, da so navedene cene živil in doplačila zavarovancev informativna. To so žal vsi podatki, ki so dostopni nam zdravnikom. Kakšna pa je dejanska politika glede cene s strani ZZZS, pa ne vem, ker nam ne dostavljajo nikakršnih obvestil. Ravno tako ne poznam kakšna je politika lekarne glede oblikovanja cen. Žal ne morem posredovati osebnih izkušenj, saj se še noben bolnik, ki sem mu predpisala Ensure ni pritožil glede cene.

Poskusite se pozanimati glede tega še na društvu bolnikov za kronično vnetno črevesno bolezen-če nimate naslova mi sporočite, da vam ga posredujem.

Lp;Nataša Smrekar

Pozdravljeni!
Imam Crohnovo bolezen, zaradi katere sem zelo shujšala, tako da sem sedaj med drugim jemala Ensure napitke. Ker mi jih je zmanjkalo, me zanima, če mi lahko Ensure plus predpiše tudi osebni zdravnik. Pregled pri gastroenterologu imam namreč šele naslednji mesec.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Recepta za Ensure ne more izdati osebni zdravnik, amapk le oseba, ki jo pooblasti zavarovalnica. Takšno pooblastilo imamo gastroenterologi in onkologi.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close