Najdi forum

Živjo!

zanima me, če kdo ve kako deluje antibiotik Enroxil.

Psu sem ga dala včeraj zvečer, pa je vso noč bruhal. Simptome našega kužka sem opisala v temi “gol repek”.

Moram prenehati ali naj še ta večer poskusim?

Hvala vam!

A niste dobivali Synulox. A si se tam zmotila in ste v resnici imeli enroxil? lp

Kjara. vprašaj veterinarja, ki psa in situacijo pozna. Morda je pes alergičen na sestavine v zdravilu!
T

ah ne Tanja, prvi teden so mu dali tale Synolux. Ko sva se prišla pokazat, sicer ni bilo več tako hudo pordelo ob robovih kroga, samo lupil se je pa še naprej. in dali so mu tale Enroxil. in nikjer ne najdem več podatkov o tem antibiotiku, pa tudi kar sem na tem forumu prebrala ga dajejo za vnetje mehurja in kamne in lulanje krvi, ne pa kožne izpuščaje. to me zdej grize??

pa še zvečer sem mu dala pol tablete (1 x na dan) in je vso noč bruhal.

Tanja še za eno mnenje bi te vprašala, pa čeprav mogoče res ne boš vedela. za nadledvično žlezo se vzame kri kajne, tako kot za ščitnico. ali so izvidi kaj “okrnjeni”, če pes dobiva antibiotike. verjetno ti kaj “prikrijejo”. maš kake izkušnje? hvala ti res.

ja, saj to imam namen. preden pokličem in zatečnarim bi si pa rada prebrala kaj več o tem zdravilu, da bom vsaj malo poučena.

enroxil je enrofloksacin in je fluorokinolonski antibiotik. Iz humane medicine je iz “enake vrste antibiotikov” znan npr. ciprofloksacin. Fluorokinoloni delujejo tako, dadeaktivirajo bakterijske encime, ki so potrebni za prepis DNA.

V veterinarski medicni je Enroxil zelo pogosto uporabljano zdravilo. Precej dobro deluje na stafilokoke (kaksne dihalne okuzbe, okuzbe koze, …).

Ima pa seveda vsako zdravilo lahko stranske ucinke in bruhanje in/ali driska definitvno spadata med njih. Jaz bi se NUJNO posvetovala z veterinarjem, ker to ni ok. Drugace pa so lahko blazji stranski ucinki – zaspanost oz. letargija, povecano pitje, izguba apetita …

Se pa enroxila navadno ne daje za mlajsim (se rastocim) zivali in plemenjakom. Deluje namrec na hitro delece se celice.
lp, m.

------- www.kosovir.si

Hvala ti, zdej se mi pa že bolj sanja zakaj so mi ga predpisali. Definitivno ga pokličem.

Kjara, to pa res ne bi vedela. Ko smo mi nasega peljali na testiranje, prej ni jemal nobenih zdravil. Kri pa lahko vzamejo za vse teste naenkrat. Se pa strinjam z majo, brez posveta z veterinarjem ne bo slo. Mogoce bi vseeno poskusila priti v stik s Pavlinovo na veterinarski fakulteti. lp

Ja, sej sm že klicala in dobila “zelo prijazen” odgovor, da za vse info. morava k njim na pregled. Sej to razumem, samo do njih brez dopusta dveh oseb ne gre (ne vozim). Tako da sem se poslovila z dolgim nosom.

sem pa svojo poklicala pa mi je rekla, da če čez dan ni bruhal naj poskusim še enkrat zvečer, če bo isto takoj neham. v ponedeljek greva na odvzem krvi. oh kdaj bo zdrav…..komi čakam. Hvala vam vsem…vam sporočim če bo kaj novega. LP

Moj maček je imel po Enroxilu hudo drisko, zato smo morali antibiotik zamenjati.

Sporočam vam, da je pes še drugič pobruhal zdravila. Ne dajem mu jih več. Danes greva ponovno k vet. vam sporočim kaj bo. LP,

New Report

Close