Enroxil
ah ne Tanja, prvi teden so mu dali tale Synolux. Ko sva se prišla pokazat, sicer ni bilo več tako hudo pordelo ob robovih kroga, samo lupil se je pa še naprej. in dali so mu tale Enroxil. in nikjer ne najdem več podatkov o tem antibiotiku, pa tudi kar sem na tem forumu prebrala ga dajejo za vnetje mehurja in kamne in lulanje krvi, ne pa kožne izpuščaje. to me zdej grize??
pa še zvečer sem mu dala pol tablete (1 x na dan) in je vso noč bruhal.
Tanja še za eno mnenje bi te vprašala, pa čeprav mogoče res ne boš vedela. za nadledvično žlezo se vzame kri kajne, tako kot za ščitnico. ali so izvidi kaj “okrnjeni”, če pes dobiva antibiotike. verjetno ti kaj “prikrijejo”. maš kake izkušnje? hvala ti res.
enroxil je enrofloksacin in je fluorokinolonski antibiotik. Iz humane medicine je iz “enake vrste antibiotikov” znan npr. ciprofloksacin. Fluorokinoloni delujejo tako, dadeaktivirajo bakterijske encime, ki so potrebni za prepis DNA.
V veterinarski medicni je Enroxil zelo pogosto uporabljano zdravilo. Precej dobro deluje na stafilokoke (kaksne dihalne okuzbe, okuzbe koze, …).
Ima pa seveda vsako zdravilo lahko stranske ucinke in bruhanje in/ali driska definitvno spadata med njih. Jaz bi se NUJNO posvetovala z veterinarjem, ker to ni ok. Drugace pa so lahko blazji stranski ucinki – zaspanost oz. letargija, povecano pitje, izguba apetita …
Se pa enroxila navadno ne daje za mlajsim (se rastocim) zivali in plemenjakom. Deluje namrec na hitro delece se celice.
lp, m.
Ja, sej sm že klicala in dobila “zelo prijazen” odgovor, da za vse info. morava k njim na pregled. Sej to razumem, samo do njih brez dopusta dveh oseb ne gre (ne vozim). Tako da sem se poslovila z dolgim nosom.
sem pa svojo poklicala pa mi je rekla, da če čez dan ni bruhal naj poskusim še enkrat zvečer, če bo isto takoj neham. v ponedeljek greva na odvzem krvi. oh kdaj bo zdrav…..komi čakam. Hvala vam vsem…vam sporočim če bo kaj novega. LP