enostavno moram pojamrati…
že štiri leta se strudim-o da bi porihtali mojo ščitnico, ampak sploh ne uspe. izvid star en dan je sledeš: tsh=26,02, t3=3,44, t4=10,73. jem eutyrox75. stara sem 28let. imam dva zelo živahna otroka.
zanima me, če so znaki kot so težko dihanje, boleči sklepi in prevdvsem afte v ustih tudi stranski učinek te moje ščitnice? ima katera podobno izkušnjo?
v zadnjih 3mesecih nisem imela afte le 11dni, in to so tako velike (trenutno jo imam po dolžini čez celo spodnjo ustnico) in boleče afte da pred obrokom obvezno potrebujem lekadol.
sklepi me včasih tako bolijo, da komaj premagam stopnice, včasih pa rabim tudi 5min da ustanem iz postelje.
navaden telefonski pogovor je včasih cel podvig, saj tako lovim sapo kot da bi zraven počela še marsikaj drugega.
imela sem imunološki pregled za afte, pa za revmo…. pa je vse ok, zdravnica sicer neve zakaj imam tako težko obliko aft- jaz pa sumim na ščitnico.
celo počutje je na totalnem dnu, na napotnico za spec moram pa čakati še cel teden!!!
no saj so še ostali problemi, potenje ponoči, tresejo se mi roke, v temi ne morem voziti ker ne vidim…. ampak te znake poznam, vem da bo bolje ko bo vrednost hormona porihtana.
verjetno je podobna tema že objavljena, ampak nimam niti malenkosti energije, da bi kaj podobnega iskala. pa saj me verjetno razumete….
Glede dihanja sicer ne vem, lahko ti pa povem svojo izkušnjo – mene je tko cca na vsake 2 meseca položila ‘neznana bolezen’ za katero niso nikakor nikoli ugotovili, kaj točno je (pa ne da se niso trudili – od kronične borelioze naprej). Imela sem pa nizko vročino, bolečine v sklepih in mišicah, da sem rabila pomoč pri vstajanju iz postelje, spala sem cca 18-20 ur na dan in polna usta aft pa ponavadi se mi je še v grlo razširilo vse skupaj… na krvi nobenih posebnosti (levkociti, CRP in sedimentacija v mejah normale).
Kakorkoli, odkar sem na zdravilih za ščitnico se to ni več ponovilo, tako da sklepam, da je bilo nekako povezano… kako, pa pojma nimam.
Forum je zaprt za komentiranje.