Enostavna dela v Avstriji
tudi jaz [email protected]
iščem delo v Avstriji
[email protected]
delo v avstriji: obiranje sadja, grozdja in pomoč pri opravilih na sadovnjakih v oktobru in verjetno tudi v novembru. kraj: 30 km – 40 km od slovenske meje, plačilo: 6 € / uro. možnost bivanja.
življenjepis v nemščini (razumljivo) na: [email protected]
Pozdravljeni vsi skupaj.
Opazil sem nekaj oglasov iskalcev za nego v Avstriji.Zato vam dam en nasvet.
Ženina prijateljica in bivša sodelovka je kot bolničarka negovalka odprla s.p.
Strank v Sloveniji ne sprejema ampak se vsak dan vozi v Celovec kjer ima nekaj strank.Urna postavka,ki jo zaračunava je od 16 do 18 € (pri nas se cene gibljejo med 10-12 €/h). Dela ima več kot dovolj.Njen delovni čas je (od doma gre ob 6 uri vrne pa se med 16 in 16.30) efektivno dela cca 8h.Sobote,nedelje in praznike ima v glavnem proste razen na izrecno željo strank jih obišče a je takrat urna postavka 25 €.
S.p. je odprla samo zaradi tega,da lahko nemoteno upravlja svoje delo v vsej EU in edino kar je res potrebno je to,da imaš ustrezno izobrazbo za to delo.Denar dobiva na roke tako da niti preveč davka ne plačuje pri nas.
Ravno zaradi tega sem se z soprogo odločil da nadgradim svoje podjetje še za to dejavnost in naj bi realiziral nekje v januarju.
pozdravljeni!tudi sama sem odprla s.p. samo zaradi tega da lahko upravljam delo karseda nemoteno-sama drugače negujem starejše osebe,vendar v naši okolici ni in ni dela!rada bi delala,saj imam otroke in jih moram preživet,zato vas naprošam,če veste,oziroma če ve vaša žena za kakršnokoli delo v Avstriji, bi bila zelo vesela za kakšno informacijo!hvala
moj mail: [email protected]
-glede tistega da nekdo rihta neko delo v avstriji,pa je tudi mene nek moški poklical in vprašal,če bi bila sobarica v Avstriji!seveda sem bila takoj za to!vendar po tretjem tel.klicu,je razkril da gre bol za “sobarico” zgoraj v sobah,v Avstriji!tako da,……….
Žal vam trenutno zaradi osebnega interesa ne morem dati kakih koristnih informacij.Ko bo zadeva stekla in če bo povpraševanje večje od zmožnostjo izvedbe se bom z veseljem obrnil na.
vas.Čudno pa se mi zdi,da na vašem koncu ni dela za bolničarko-negovalko.Mogoče bi vam pomagalo,če bi občino zaprosili za koncesijo (del oskrbe plača občina nekako 50-50).Mislim,da bi vam potem delo lažje steklo,ker starostniki in njihovi svojci ne bi bili finančno toliko obremenjeni kar je logično če nekoga neguješ cca. 100 h mesečno in mu računaš 12€/h.Ve se pa,da je starostnikov,ki potrebujejo tovrstno nego zelo veliko,saj so čakalne dobe za Domove izredno dolge,svojci pa nepokretnih starostnikov sami nekajurno dnevno težko izvajajo,še posebaj pri higienskih opravilih.
Iz osebnih izkušenj dobro vem da je vsak začetek v s.p. izredno težak še posebej če štartaš iz čiste nule in brez predhodnjih strank iz “fušanja”.Ko sem pred letom začel na svoje nisem o svojem poslu imel blage veze.V prvih mesecih sem zaslužil komaj za položnice,se pobijal naokoli na lovu za strankami ampak sem bil trmast in nisem hotel odnehati in obupati.Sedaj je situacija dobra,dela čez glavo samo časa nam primankuje.Tukaj malo oglašujem,ker pomagam kolegici in ji dajem privat stranke,ker privat stranke sam komaj kaj obdelam saj resnično nimam časa.Imam nekaj stalnih strank pri katerih je odzivni čas kratek in se moram 100% posvetiti njim saj so dobri plačniki.
Pred časom pa smo se skupaj z mojo soprogo,prijateljico in njenim možem odločili da odpremo še d.o.o. in da razširimo dejavnost še na oskrbo na domu ter še nekatere storitve,ker imamo nekaj vez čez mejo in bomo to probali maksimalno izkoristiti..
Zato ti pravim,da ne obupaj tudi če ne dosežeš željene urne postavke.Mogoče bi ti kakšna reklamca kje pomagala pa tudi razširi svoj okoliš delovanja (žal ne vem od kod si) ne se omejit samo na krog 10 km.Pred dobrim tednom dni sem končal eno opravilo za eno redno stranko,ter prevozil po celotni Sloveniji 1500 km za borih 300 € + potni stroški,ker si žal nisem nabral več delovnih ur (30 ur v štirih dneh ostalo pa vožnja).Ampak,ker vem,da bom pri tej stranki še dobro zaslužil mi tudi tega ni bilo težko narediti.
Pravim ti,da ne obupaj,in resnično razširi ponudbo še ven iz svojega okoliša in probaj dobiti vsaj 3 redne stranke,ker kaj več jih niti podelati ne bi mogla sama če se pri vsaki zamudiš po 2 uri.Urne postavke pa ne spušaj pod 10 €,ker tam kjer res rabijo pomoč ti bodo z veseljem dali tistih 400 € na mesec za tvoje delo ali pa naj svojci kar sami opravljajo higienska opravila svojih staršev.Če pa mi bo hodilo,kako delo viška te bom pa kontaktiral.
no vidim da ste pričelei temo delo v avstriji, tudi mene zanima, vendar na področju sobarice, nahajam se 25 km od avstrijske meje in sicer Bad Radkersburga, hvaležna bi bila za vsako informacijo, pripravljena sem tudi opravljati delo kot čistilka, moj mail
[email protected]
lp
melita