Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Enodnevna visoka vrocina (ponavljajoca)

Enodnevna visoka vrocina (ponavljajoca)

Pozdravljeni,

zadnje case imam nenavadne tezave, nekega vzroka pa ne najdemo.
Stara sem 29 let, pred kaksnim mesecem sem imela nenadno povisanje temperature na 38.5, ki pa je prakticno cez noc sama padla, zraven je bilo se bolece telo, vsi simptomi pa so naslednji dan izginili. Sledil je obsiren herpes na ustnici, po cca 6 tednih se je zgodba ponovila. Naenkrat sem dobila visoko temperaturo, tokrat 39.0, potem pa je v roku enega dneva padla, spet se je dva dni kasneje pojavil herpes.
V vmesnem casu (po prvi in pred drugo vrocino) sem imela pregled krvi, cisto vse bp, pregledali so scitnicne hormone bp, ultrazvok trebuha (vse bp, edino minimalno zadebeljena stena v enem delu debelega crevesa).
V preteklosti se mi kaj takega ni nikoli zgodilo, se pa z nenavadnim pocutjem in nepovezanimi simptomi srecujem ze cca pol leta. Ti simptomi so: otecen sklep na mezincku na roki, obcasna zelo mocna utrujenost (takrat lahko spim tudi 13 ur skupaj-vikendi), huda alergijska reakcija na ocesu-neznan alergen, sprememba menstruacije iz 7 na 3 dni (sem obiskala G, naj bi bilo vse ok), splosno slabo pocutje). Vse to se mi pojavlja nekje od junija 2019, sicer nimam kronicnih zdravstvenih tezav (razen AD in alergije, ki pa se kazejo zgolj kot izpuscaji, obcasno), normalno se prehranjujem, imam normalno tezo, gibam se malenkost manj kot priporocljivo. Vse skupaj mi je res nenavadno, ne vem, ali gre za nepovezane simptome oz kje bi se lahko iskali vzrok tezav. Morda veste, kje bi lahko iskala vzrok, kaj bi bilo smiselno preveriti, je sploh povezano?

Ze vnaprej se vam zahvaljujem za vase mnenje.

Težave se mi zdijo precej nepovezane, vročina bi bila lahko posledica virusne okužbe in izvidi so tam praviloma normalni, večino ostalih težav bi lahko pripisal tudi psihičnim težavam z izjemo otečenega mezinčka, ki pa ga na daljavo težko ocenim

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close