eno vprašanje
Po obsevanjih in kometorepijah zaradi raka na pljučih imam sedaj šele čez 4 mesece pregled na OI. Vesel sem bil, ker sem mislil, da se bo zdravje povrnilo, saj sem se počutil še kar dobro. Sedaj pa po nekaj dneh že čutim močne bolečine v prsih, tako da brez zdravil več ne gre.
Zanima me, ali te bolečine izvirajo zaradi obsevanj ali se rak ponovno prebuja? Kakšne so vaše izkušnje?
Spoštovani,
tudi tašča je imela hude bolečine v hrbtenici po obsevanju in je zavrnila ponovno obsevanje ravno zaradi strahu pred bolečinami. Njena onkologinja je povedala, da baje znajo bit bolečine dost intenzivne v obdobju 3-4 tednov po obsevanju oziroma dokler traja učinek obsevanja na rakave tvorbe.
Tašča je bila pred obsevanjem brez protibolečinskih sredstev, po obsevanju pa je potrebovala 4-6 analginov dnevno. Bolečine so se zmanjšale po 5ih tednih. Govorim o obsevanju metastaz na kosteh.
Primarni rak je bil na ženskih rodilih in takrat po zdravljenju ni imela nobenih težav.
V kolikor pa je vaše stanje vseeno dosti slabše, pa verjetno ne bi bilo nič hudega, če bi kontaktirali vašega onkologa oziroma bolje, vašega osebnega zdravnika.
Lep pozdrav