ENO VPRAŠANJE
Drage forumovke,
sem pasivna bralka vašega foruma, tudi nisem še v tem, da bi z možem načrtovala naraščaj (verjetno drugo leto). Vseeno pa prebiram vaše zgodbe in se resnično veselim vsakega uspeha, ki ga opišete.
Upam da mi ne boste zamerile tega vprašanja, ampak me zanima (mogoče sem nevedna), ali ste v teh svojih težavah našle kake vzročne povezave – hočem reči npr. ali so te težave lahko dedno zasnovane (imajo ali so imele vaše sorodnice tudi težave), ali so povezane s kontracepcijskimi tableti ipd.
Hvala za vaše odgovore in vsem želim izpolnitev največje želje!
Pozdravljena, Ana!
Mene so vsi vprašali, kako je bilo pri zanositvi pri moji mami in v sorodstvu. Pod vsi mislim na zdravnike, pri katerih sem bila: moja G, dr. Reš in dr. Medved na GK.
V naši družini so vse TAKOJ zanosile, ko so se za to odločile.
No, po 2. spontanem splavu, se je moja G odločila in naju poslala še na genetske preiskave, da izključimo to možnost. Pri obeh je bilo vse O.K.
Se borimo naprej!
Tako!
Tašika
Drage forumovke!
Prebiram vas že dlje časa, zdaj sem se pa odločila, da se tudi jaz oglasim. S partnerjem v bližnji prihodnosti načrtujeva otroka, vendar zaenkrat še nisva začela resno delati na tem. Lahko pa si predstavljam vašo stisko, saj mene že dlje časa muči želja po otroku, vendar si ga zaradi finančne krize (žalostno, kajne?) enostavno nisva mogla privoščiti že prej.
Občudujem vaš pogum, odločnost, optimizem, predvsem pa to, da ne obupujete in se kljub težkim trenutkom z močno voljo borite naprej. Resnično vam vsem iz srca želim, da bi se vam čimprej izpolnila največja želja in da boste postale mamice vašim bučkotom. Sicer pa v to niti ne dvomim, saj se z močno voljo da doseči tudi nemogoče. Držim pesti za vsako posebej in za vaše partnerje seveda, da bi vam čimprej uspelo!!!
No, še nekaj v zvezi z debato, ki jo je odprla Ana. Ne vem, ampak zdi se mi, da je težav z neplodnostjo (pa tudi na splošno z drugimi ginekološkimi obolenji) veliko več kot včasih. Morda imam samo tak občutek, ker se danes o tem tudi precej več govori, ampak mislim, da na vse to precej vpliva način življenja v današnji družbi, ki je zeloooo drugačno kot takrat, ko so bili mladi naši starši. Saj veste kaj mislim: vprašljiva prehrana, zastrupljeno okolje, predvsem pa vsakodneven stres. Kaj ve mislite o tem?
Tudi v moji družini ni bilo težav, le jaz sem tista. Kontracepcijo sem pila nekaj let in mislim, da je tudi kontracepcija lahko vzrok, pa čeprav ginekologi,farmacevti in proizvajalci tablet trdijo drugače. Pred vsem pa mislim, da je glavni razlog za neuspeh stres in preveč planiranja. Vsi nekje planiramo ; končam študij, si ustvarim domek, nato pa družino. Vse gre po vrstnem redu, nato pa se pri družini ustavi. Zaradi neuspeha pride do stresa, žalosti, razočaranja,… in vse to še dodatno pomaga pri neuspehu.
Upam, da nam bo enkrat vsem uspelo ustvariti družino !
Tina
Halo!
Meni pa je težave povzročila moja ginek., ki pa se je zdaj hvalabogu upokojila. Pred nekaj leti mi je našla majhno ranico na maternici, ki jo je “zažgala” z laserjem … in to tako nestrokovno, da se je vse skupaj narobe zaraslo, zdaj pa imam skoraj popolnoma zaprt maternični vrat (po oceni ginekologa, ki je strokovnjak za neplodnost in ki me je operiral 2 dni nazaj). Ta isti ginek. mi je še razložil, da tudi ta operacija ne bo nujno rešila težavo za vse večne čase, mogoče samo za nekaj ciklusov … Ampak, pravijo, da upanje umre zadnje …
lp
Tini
Nežka! Tudi jaz sem premišljevala o tem, da imajo pari danes veliko več težav z neplodnostjo kot pa včasih. Razlagam si tako, da res vpliva drugačen tempo, okolje, hrana. Hkrati pa sem tudi prepričana, da je bila ta tema včasih pravi tabu. Še danes je pri nekaterih, večinoma starejših, ki prihajajo iz velikih, npr. osemčlanskih družin, videti nerazumevanje. Pri sebi tega nisem doživela, sem pa pri ostalih sorodnikih in prijateljih.
Ko se bosta odločila za naraščaj, vama iz vsega srca želim čimprejšnjo uresničitev.