eno vpr.
Rak (noben) ni nalezljiv!!!!!!!!!!!!!!!!! Nekatere oblike pa so lahko tudi podedovane.
Na Onkološkem inštitutu imaš možnost preveriti iz krvi ali si “nosilec”kakšnih onko genov. Preveri, če te skrbi in skrbi za dobro preventivo.
Srečno!
Čeprav za raka v glavnem velja, da se nagnjenost k tej bolezni lahko podeduje, pa za levkemijo nisem nikjer zasledila, da bi dedno obremenjenost navajali kot razlog.
Kar sem zasledila o možnih razlogih, da človek zboli za levkemijo, je podvrženost velikim dozam sevanja, kot npr. v območjih jedrskih nesreč ali eksplozij, ne pa take navadne doze v naravi, kot so npr. pri nas.
Karkoli sem o možnih razlogih za levkemijo spraševala naše zdravnike, sem dobila enoten odgovor, da razlogi niso znani.
Moje trdno prepričanje pa je, da zdrav način življenja, predvsem pa NE SE ŽRET IN SEKIRAT, SPLOH PA NE LETA IN LETA – je najboljša preventiva za vsako bolezen, tudi levkemijo. Kako pa doseči, da bi bil človek flegma, če po naravi ni tak in ga tudi niso tako vzgojili, to je pa že drugo vprašanje. Eni zmorejo sami duhovno dovolj dozoreti, drugim pomaga kak psihoterapevt, tretjim vera, četrtim meditacija …
Lepo se imejte še naprej v teh prazničnih dneh,