Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost eno modo – spermiogram

eno modo – spermiogram

Pozdravljeni. Ker se z možem že nekaj časa trudiva, da bi zanosila in ne uspe, naju nekoliko skrbi, če morda ni krivo to, da ima le eno modo – drugega je izgubil kot otrok v nesreči. Zanima me, če je imela katera podoben problem in je danes že mamica. Svetovali so nama spermiogram. Ker ne veva, kakšen je to postopek (greš sam tja, ti os. zdravnik napiše napotnico …) in kje se to opravi, bi bila hvaležna za kakršnokoli informacijo.

Pozdravljena, vsekakor bi bilo dobro čimprej preveriti. Lahko gre k svojemu osebnemu zdravniku po napotnico in se naroči v katerikoli kliniki (GK-Leonišče, MB, Reš), itak bosta čakala kakšen mesec ali dva; ali pa gresta direktno k Rešu v Dravlje samoplačniško, mislim pa, da je Reš za letos zaključil z ordinacijo.

Hvala. A samoplačniško si takoj na vrsti – verjetno se najaviš ali kako? Ali moraš preko svojega zdravnika? Koliko pa to stane?

Samoplačniško si pri Rešu zelo hitro na vrsti, po telefonu se naročiš in dobiš termin. Lahko pa greš tudi z napotnico. Ni nujno, da greš preko svojega zdravnika. Nekaterim dajo napotnico za partnerja tudi ginekologi. Najbolje, da kar pokličeš na kliniko in jih vprašaš.
Za ceno pa ne vem, po glavi se mi nekaj motajo številke vse od 20 pa do 50€, ampak res ne vem, lahko da sem čisto mimo udarla, ti bojo pa tudi to povedali.

Pozdravljena.

Samo malo vzpodbude. Tudi moj mož je v nesreči izgubil eno modo, bil je v zgodnjih 20 letih. Njegov prvi spermiogram je bil malo slabši, vendar z možnostjo zanositve. Pri naju je res trajalo precej časa, 6 let, da sem zanosila v 3 postopku inseminacije, vendar imava danes enoletnega sončka, ki naju vsak dan spravlja v smeh.
Zdaj pa se trudiva za naslednjega, 2 inseminaciji sta neuspešno že za nama. Mogoče pa zopet rata v tretje.

Torej, ne obupajta prehitro. Važna je kvaliteta sperme, ne število mod.

LP

Hvala. Bomo videli, kaj bo pokazal spermiogram. Ali so “nujni” (oz. skoraj zagotovi) tovrstni postopki ali je katera “čisto normalno” zanosila, če je imel moški eno modo? Ker midva se še ne trudiva zelo dolgo, šele po 1 letu pravijo, da naj gre človek na pregled.

Pozdravljena še enkrat.

Jaz sem pred uspešnim 3 iui postopkom zanosila tudi po naravni poti, in sicer točno 5 let potem, ko sva začela delati na otroku, vendar se je potem žal končalo v 10 tednu – zamujeni splav, otroku je nehalo biti srce.

A da se, je pa res, da pri naju niso nikoli ugotovili, kaj točno ne štima.

Sigurno so, ampak teh ni na tem forumu :))

Tudi moj partner ima samo eno modo. Davno preden sem mislila na otroka, sem svojo zdravnico vprašala, če bo to problem. Pa se je samo nasmejala in rekla, da zato pa imajo dva 🙂

No, pri nama se je izkazalo da je problem, ampak pri njem gre za nespuščeno modo, kar je popolnoma druga situacija kot pri tvojem. Vsekakor je spermiogram dobro narediti čimprej, tudi če še ne poskušata celo leto. Napotnico dobi pri svojem osebnem zdravniku, če gre samoplačniško pa je niti ne potrebuje.

srečno
ilona

Midva sva bila na spermiogramu v Postojni. Osebni zdravnik mu je dal napotnico. V Postojni to delajo vsako soboto od 9.do 10 ure. Ko sva prišla prvič ,naju ni hotela sprejeti, ker se moraš naročiti, tako, da sva dobila datum takoj čez en teden. Rekla pa je da lahko vzame največ tri vsako soboto. Plačala nisva nič. Izvide sva dobila v treh dneh domov po pošti.

Še nekaj: Merlo nama je rekel da je lahko sperma stara največ štiri dni, v laboratoriju pa je rekla da je dobro da je stara od 5 do sedem dni.

Nič se ne boj, naj gre mož kar po napotnico k osebnemu in se takoj naroči. Je pa baje to zelo neprijetno (po pripovedovanju mojega).

LP
S

V bolnišnici Murska Sobota sem čakal 3 tedne na spermiogram.

Če vama ni po napotnico,…. (ne vem od kod sta) v centru Dravlje sva pri dr. Rešu opravila pred ivf postopkom dodaten spermiogarm-pregled semenskega izliva +pregled, cena 45 EUR, rezultat izveš takoj. Predpriprava na spermiogram: 2 dni spolne abstinence (takšne napotke sva dobila povsod).

Lpb

New Report

Close