Enkratna socialna pomoč
dober dan!
mene pa zanima jas sem sedaj z fantom dala za to enkratno denarno pomoč kjer sma od najinega lastnika stanovanja dobila potrdilo da sma v zaustanko s plačilom… na csd je rekla da jo bova dobila ni pa povedala zneska niti kdaj bi naj bilo to nakazno dala sma sicer prejšni mesec v začetku. zanima me ali bova prej dobila kakšni sklep ali odločbo o tem da sma jo sploh opravičena ali je možno da bi to bilo zdaj že nakazno polek socialne pomoči? in kakšna bi bila višina zneska, glede na to da nisma v skupnem gospodinstvu sma brez otorok in samo fant prejema denarno socialno pomoč, znesek dolgov ki pa je bil naveden pa je 450e? najlepša hvala za odgovor.
lp
Mene pa zanima sledeče. Živim pri fantu z njegovimi starši in sem 3 tedne pred porodom.
Zaradi nesoglasij v družini sem dobesedno ostala brez strehe nad glavo in se moram izseliti. Nimam nikogar h komur bi se lahko zatekla po pomoč, tudi k svojim staršem ne, ker nimamo stikov. Izredno sem se šolala preko zavoda za zaposlovanje, ampak že 2 meseca nisem več prijavljena na zavodu, ker mi je svetovalka dejala, da ne morem biti več prijavljena na zavodu, ker bom pač rodila in uveljavljala določene pravice na csd. Dohodkov nimam nobenih.
Ker sem ostala brez vsega, denarja, strehe nad glavo…, me zanima, če imam kakšno možnost, da pridobim socialno pomoč za ta mesec ko sem še noseča, da si nekako poskušam najeti kakšno sobo, ali pa, da me mogoče sprejmejo v materinski dom za en mesec? Prosila bi vas za čimprejšnji odgovor, ker se moram v dnevu, dveh izseliti..
L.p
Glede na zapletenost vaše situacije in neizbežen rok, ki ga bo prinesel otrok, bi vam predlagala, da nemudoma oddidete na svoj Center za socialno delo in poleg omenjenega vprašanja dorečete še vse drugo, kar je povezano s tem (pomoč preko materinskega doma, stanovanje, DSP, IDSP, vse v zvezi nosečnostjo in pripadajočimi pravicami…).
Na CSD na PRVO SOCIALNO POMOČ!!!
Ta oddelek imajo vsi CSD po SLO in lahko greste na katerega koli. Je za prvič, ki rešujete ta problem.
Kar pogumno k njim!
komu je namenjena enkratna denarna pomoč?
sem mama 3 letne punčke, poročena ampak mož je tujec in nezaposlen.položnic imam kar precej ki niso plačane in zanima me če lahko vložim za to pomoč in kaj potrebujem?
hvala
Glede DSP in IDSP je tukaj:
http://med.over.net/forum5/read.php?58,4702682
Drugo: mož mora imeti dovoljenje za stalno bivanje v R SLO, in prijavljen na ZRSZ. Če enega ali drugega ne bo, se mož ne bo štel kot član družine za cenzus oz. ne upoštevan kot uporabnik DSP, ampak boste namesto 2 roditeljske družine z 1 otrokom upoštevani samo kot 1 rod.dr.z 1 otrokom.
Lahko zaprosite za pomoč, vedno, nikjer ni prepovedi! Vedno boste dobili odgovor od CSD. Lahko naprosite za nepl. položnice, vendar za tiste, ki so nujne za preživetje, ne pa za npr. mobitel, ipd. Morajo pa biti položnice neplačane za nazaj v mesecih od meseca, ko vlagate vlogo
v marcu date vlogo – položnice, neplačilo za nazaj od marca, se pravi februar, januar itd. za tisti mesec ko oddajate vlogo se ne upoštevajo položnice
Pozdravljeni,
Imam vprašanje glede IDSP. Z ženo sva oba brezposelna in sva pravkar zacela prejemati prvo DSP. Pred tem sem imel odprt S.P., katerega sem moral kar hitro zapreti, ker ni bilo posla. Ker nisem prejemal nikakrsnih placil, se mi je nabralo za nekaj mesecen neplacanih prispevkov za DURS.DURS mi je že blokiral bančni račun, in verjetno bo kmalu tudi odločba za rubež, midva pa zgolj z DSP tega dolga ne moreva poravnati. Zanima me ce za placilo tega dolga (neplacanih poloznic) lahko zaprosiva z ženo za IDSP.
ŽE vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljeni ali lahko zaprosim za izredno socialno pomoč, če prejemam nadomsestilo za bresposlenost?
sem mati samohranilka z dvema otrokoma in me zanima če lahko uveljavim enkratno socialno pomoč glede na to da imam ogromne stroške za vodo (170 eur) in bi jo potrebovala za plačilo položnic
sem mati samohranilka z dvema otrokoma in me zanima če lahko uveljavim enkratno socialno pomoč glede na to da imam ogromne stroške za vodo (170 eur) in bi jo potrebovala za plačilo položnic
Lep pozdrav,
danes mi je delodajalec naznanil, da mi pogodbe za določen čas (čas enega leta) ne bo podaljšal. Moja sitacija pa je : sem noseča in pogodba o zaposlitvi mi preneha veljati točno na dan, ko mi po zakonu začne teči porodniški dopust (28 dni pred predvidenim dnem poroda).
Imam več vprašanj:
1) predvideni dan poroda imam 15.4., porodniški dopust začnem koristiti od 19.3. naprej?
2) ali moram kljub temu, da od porodniškega dopusta naprej ne bom več zaposlena, izpolniti obrazec CSD (60 dni pred začetkom porodniškega dopusta) in ga odnesti delodajalcu?
3) kdaj se moram prijaviti na ZRSZZ (že ob začetku porodniške ali ob izteku)?
4) v primeru, da ob izteku porodniškega dopusta ne bom uspela najti dela ali bom opravičena do socialnega nadomestila
5) ali to zame pomeni, da mi od datuma, ko grem na porodniško preneha teči delovna doba
Zahvaljujem se vam za odgovore in vas lepo pozdravljam!
Mene pa samo zanima… Kaj bom dobil socialno pomoč, ker sem ostal brez zaposlitve, ostal pa sem tudi brez staršev…
Polek sem pozabil pripisat.. živim v podnajemniškem stanovanju, prijavljen pa sem še vedno v drugem kraju kjer je stalno prebivališče.. v stalnem prebivališču živita 2 brata, en ima redni dohodek en pa je na socialni.. bom dobil denarno pomoč? vprašal bi še, za enkratno denarno pomoč, lahko priložim za najemnino stanovanja ( katera je 400€) ? in ali imata brata kaj veze za enkratno denarno pomoč ?
Tudi jaz imam vprašanje na to temo. Živim sama v očetovem stanovanju in delam preko študentskega servisa. Zanima me če bi mi odobrili enkratno pomoč, če položnici, za kateri potrebujem denar, ne prihajata naslovljeni name ampak ena na očeta druga pa na pokojno mamo?
Hvala!
Prejela sem izredno denarno pomoč za plačilo poračuna elektrike .znesek je bil 355.00.Mož je zaradi bolezni upokjen 4 ure ,4 pa dela .Zanima me gdaj lahko oz .koliko mora preteči da lahko ponovno zaprosim za izredno denarno pomoč .
Forum je zaprt za komentiranje.