Najdi forum

enkici

Pozdravljeni, zdi se mi je da je moje vprasanje malce kocljivo in me je kar sram vprasati..
Imam zdrave zobe, ravne brez ene same plombe, problem je v estetiki, sprednja dva zgornja zoba torej enkici, sta esteticno prevelika, prebrala sem da bi mi en zobozdravnik iz Lj lahko malce pobrusil, da bi bila krajsa. Zavedam se, da se potem lahko poslovim od sklenine. Nevem zakaj se naj odlocim, je mozno kaj nanesti na zob, da se ga zavaruje pred obcutljivosto in propadanjem? Razmisljala sem o luskah a mi je zal da bi si dala se bolj pobrusiti zdrava zoba.

Prosim za kak nasvet..hvala

Pozdravljeni,

nobeno vprašanje ni neumno, posebej, če vas stvar o kateri sprašujete, teži. Prva zgornja sekalca sta navadno večja in to je estetsko, morfološko in funkcionalno pravilno. Predvidevam, da ste mladi in lahko vam povem, da se zobje z leti obrabljajo in tako bosta z leti tudi vaši enojki postali krajši. Pišem na pamet in res ne vem kako hudo estetsko moteči sta. Seveda je možno vse; odbrušenje robov zobnih kron, luske, prevleke ipd. Zavedati se pa morate, da se zobje ne obnavljajo in ko se enkrat odločite za poseg brušenja, poti nazaj ni. Če se že boste odločili za poseg, si izberite dobrega zobozdravnika protetika.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close