Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija enka in dvojka, bela plomba

enka in dvojka, bela plomba

Dva dni nazaj mi je zobozdravnica naredila na enki malo manj bele plombe na dvojki pa zelo veliko ker je več kot pol zoba manjkalo, in me je šele zdaj začelo boleti na dotik in na ugriz, ter dlesen me nakako čudno boli, kot da me oba zoba skoz skelita, ali je to normalno in kako dolgo je to lahko občutljivo na vse zunanje dejavnike, kot je pijača in hrana. Kaj lahko naredim da me čimprej neha boleti, v službi imamo tudi zelo močno klimo in me takrat kadar mi piha na glavo zelo skelita ta dva zoba.
hvala za odgovor

Pozdravljeni,

skelenje po novoizdelani plombi ni nič nenavadnega in lahko traja tudi več tednov, navadno potem mine. Če le to preraste v kljuvanje ali stalno prisotno bolečino, je potrebno plombo odstraniti in ukrepati dalje. Bi vam pa toplo priporočila izogibanje klimi!! saj le ta lahko povzroči zelo neprijetna vnetja pulpe.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close