Najdi forum

energijske pijače

A obstaja kakšna študija o škodljivosti le teh? Sem opazila, da mi je kar prišlo v navado popiti eno energijsko pijačo na dan – pa sem velikokrat že slišala, da je tavrin zelo škodljiv? je kaj na tem?

jaz jih sicer ne piem, me pa zanima koliko ti dejansko pomagajo, namreč v soboto imam delo od dopoldne do polnoči, pa rabim nekaj kar me bo držalo pokonci,, kave ne pijem

zdrave te pijače pa res niso, jaz jih ne bi pila vsak dan
poskusi s športom dobiti več energije

Neki moški je umrl zaradi zaužitja 25 kosv energijskih pijač, ZDA.Kefein.Preberite kaj piše gor na pločevinki.

2.mamicka – pomagajo, ful. Jaz sem se jih posluževala ko sem delala ene težke izpite na podiplomcu, ko sem se morala učit več mesecev zapored vsak dan, potem, ko sem čist crkjena prišla iz službe – pa kava ni več nič prijela. SIcer sem še živa, ampak od takrat do danes nisem nikoli več popila niti ene piksne, ker se mi je zagabilo za vse življenje.

Vsekakor pa ti svetujem, da je ne popiješ preveč pozno, ker se zna zgodit, da ne boš spala – še posebej, če nisi vajena kofeina. Je pa učinek verjetno nekoliko individualen.

Jaz sploh ne opažam, da bi mi dale več energije – vendar jih pijem zaradi samega okusa, ki ga obožujem (tiste bolj grenke verzije)…

Mogoče samo eno opozorilo- ni priporočljivo piti energetskih pijač z alkoholom, saj se presnavljajo skozi iste centre in če tega spiješ mal preveč, pride lahko hitro do zastrupitve. Red bull vodka ni niti približno pametna pogruntavščina..

http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=63

preberite tale članek, oziroma tisti del, ki ima naslov ZA HORMONE ŠE PLAČAMO!

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Zakaj je treba pa pit ravno energy drinke? Izotonični napitki so glih tko u redu. Gatorade in podobno mislim.

Energija: tavrin je pogojno esencialna aminokislina, ki se ŽE NAHAJA v človekovem telesu (tiste neumnosti iz članka, na katerega je polinkal Mito, bi morali prepovedati z dekretom – danes lahko o zdravju in hormonih piše že vsak norec, ki niti googla ne zna uporabiti). Razen pri veganih ga človeku običajno ne primanjkuje, vsekakor pa ima ugoden vpliv na centralni živčni sistem, na ravni krvnega sladkorja in mnoge metabolične procese.

Ali v energijskih napitkih res deluje tudi poživljajoče, je vprašanje – po mojih osebnih izkušnjah (primerjava med energijskimi pijačami in tavrinom v prahu) v energijskih pijačah verjetno bolj zadene kofein. Tavrin – poudarjam, da govorim o lastnih občutkih – deluje mehkejše, vsaj jaz po njem nimam takega sunkovitega občutka porasta energije kot po kavi, coca-coli ali red bullu.

Začetnici te teme pa bi rekla, da z ničemer ni treba pretiravati. Še tako neškodljive in običajne snovi niso koristne, če z njimi pretiravaš. Raje posezi po zelenem čaju ali navadni kavi. Če ne drugega, bo to vsaj bolj ekološko. Osebno energijske napitke uporabljam le, ko mi gre res za nohte – ne pa kar tako, vsak dan.

__ http://www.cenim.se

Tavrin je aminokislina, ki je zelo zdrava (antioksidant, novejše študije pa kažejo, da celo normalizira aritmije). Zato prosim, da ne širite dezinformacij.

… tavrin ni energijska pijača, je le del večine njih. No sam lahko povem izkušnjo z energijskimi pijačami.
Vsekakor to ni zdrav niti priporočljiv napitek, ker je za sluznico prebavil zelo neprijeten, jo lahko nadraži, kaj hitro lahko pride tudi do raznih vnetji prebavil kot je gastritis, enterokolitis, kolitis itn.
V normalnih količinah načeloma ni škodljiva zadeva, pitje le teh na prazen želodec ter večkrat na dan pa lahko privede do neprijetnih težav.
pred tremi leti, sem imel zelo nagneten razpored tekem, zaradi 2 – 5tih pločevink energijskih pijač je prišlo do enterokolitisa. V manj kot mesecu dni sem zgubil skoraj 15 kg ter zaradi dehidriranosti in podhranjenosti telesa (zaradi vnetja sluznica ni sprejemala večine hranilnih snovi, posledično je privedlo do podhranjenja) sem končal v bolnišnici, zmogel nisem niti dva nadstropja stopnic.

jaz ti jih odsvetujem, predvsem zato, ker te lahko zavedejo v občutek, da ne rabiš počitka. jaz sem jih uživala približno 3 leta, ne vsak dan ampak občasno v obdobju študija (zahteven študij, zraven sem še delala, pa ponočevala) kadar sem imela res občutek da ne zmorem več, včasih tudi po več na dan. Potem je prišlo še bolj zahtevno obdobje, ko se jih pila skoraj vsak dan kak mesec. nisem spala, non stop sem delala… in en dan se peljem s kolesom iz službe po redbullu in dveh kavah, mi je postalo slabo srce mi je začelo razbijati kot noro. nisem šla k zdravniku, tako da ne morem zagotovo trditi da je bil kriv red bull. je bil pa zagotovo kriv nezdrav način življenja ki so mi ga energijski napitki omogočali. seveda me to še ni prepričalo in sem z allworkandnoplay nadaljevala, dokler nisem zbolela in za tri mesece obležala, zaradi navadne viroze, ker je bil moj organizem tako izčrpan (prej sem v 5ih letih enkrat imela 37.5 vročine sicer pa niti resnega prehlada). no in sedaj pijem samo še eno kavo na dan, neverjetno celo trikrat na teden najdem čas za eno uro teka in vsaj 6 ur spanja na noč. če pa kako energijsko pijačo samo po gledam mi pa fizično postane slabo. tko da ne trdim da so energijske pijače škodljive, ti pa zameglijo občutek za lastno telo in njegove zmožnosti.
sem pa brala nekaj mesecev nazaj na 24 ur da je evropska unija začela raziskave škodljivosti z namenom, da bi jih umaknila s prodaje

Pretiravati s tem vsekakor ni dobro, ja. Jaz pred treningom spijem eno močno kofe, pa je kul. Drgač pa sploh ne pijem kofeta.
Se ne spomnim kdaj sem spil kakšen redbull al kej podobnega, čeprav kakšen pred treningom verjetno tudi nebi škodil. Sej pravim pretiravat s takimi stvarmi pa vsekakor ni dobro.

Kdo oz. kje sploh prodajajo tale napitek Gatorade? A se dobi tud v takšni obliki kot je npr. Cedevita, za mešat?

New Report

Close