Endometroza
Pozdravček!
Že kar nekaj časa nazaj sem odkrila ta forum, ampak ga nisem kaj dosti uporabljala. Zelo mi je všeč in večkrat preberem vaše težave.
Tudi jaz imam veliko težavo. Zanositi skušam že 2,5 leti, ampak uspeha ni nobenega. Začelo se je s tabletami (Klomifen,Cykloproginova), potem je sledil HSG (vse O.K.), sedaj pa še laparoskopija. Pri tej pa mi je ginekologinja odkrila t.im.endometrozo. Razložila mi je, da gre tukaj za neke krvne “strdke”, ki mi jih je odstranila, vendar je možnost, da se mi zopet ponovijo. Sedaj je že 3 mesece po laparo in ni še vedno nič, tako da sva z možem že čisto na koncu…
Ali je imela katera od vas tudi takšne težave in je potem vseeno zanosila? Ali ste se kaj zdravile? Sem že iskala na forumu, če je kaj na to temo, pa nisem nič našla. Prosim pomagajte mi!
Hvala in lp!
Jst sem imela endometriozo in so mi stvar uredili z laparoskopijo in potem sem po malo več kot pol leta zanosila po naravni poti in sedaj imamo doma skoraj leto dni staro hčerkico.
Tako,da vama z možem svetujem,da se sprostita in uživata v trenutkih v dvoje in potem boš videla,da se bodo stvari uredile.
Po laparoskopiji nisem imela nobene terapije.
Vem,da je težko “odklopiti” ,ma to najbolj pomaga. Tudi nama z možem je in ko se nisva obremenjevala so se pokazale dve modri črtici.
Veliko uspeha in mirnih živcev!
SREČNO! Kristi*
Hm zanimivo, popolnoma podobna zgodba je tudi moja. Zanositi skušam že skoraj 2 leti, pa nič. Imela sem HSG, kjer so bili jajcevodi neprehodni, a se je izkazalo na laparoskopiji, da niso neprehodni. Našli so le endometrična žarišča po ligamentih, ki pa naj ne bi zanesljivo vplivala na zanositev, vsaj v mojem primeru ne. Sedaj je že 6 mesecev po laparo, imela sem eno terapijo s Klomifenom in inseminacijo pa nič. Nekaj je pa DEJSTVO, mislim, da bi tebi in meni uspelo, če bi upoštevali navodila obeh predhodnic, precejšnjo vlogo namreč igra psiha…….kako pa to izklopit pa nimam pojma.
NAJPREJ EN LEP POZDRAV,RAVNOKAR SEM PRIŠLA IZ BOLNIŠNICE IN IMAM VPRAŠANJE,ČE MI LAHKO KATERA ODGOVORI.IMELA SEM NAMREČ HSG,LAPOROSKOPIJO IN NAŠLI SO ENDOMETROZO(KATERO SO SICER ODSTRANILI)POČISTILI VSE KAR JE BILO POTREBNO.
VENDAR MENE ZANIMA,ČE JE ZDAJ MOŽNOST ZA ZANOSITEV VEČJA.TRUDIVA SE ŽE LETA IN NIČ,NAPOSLED PA SO ME VSEENO POSLALI NA TA POSEG.
HVALA ZA ODGOVOR IN UPAM,DA MI GA BO KATERA ODGOVORILA.
JAN-MITA
simba,
po odstanitvi endometrioze kar veliko parom uspe zanosit v naslednjem letu, meni ni in sem po enem letu se odlocila za ivf.imam pa globoko endometriozo, ki se mi je ponovila v tem letu, ko sva poizkusala pa ni bilo nic. uspelo je v 3. ivf z zamrznjencki. moj je eden slabsih primerov, tako da optimisticno! 3 mesece ni tako veliko, ne obupavat. moznosti so dobre, variant pa tud se polno za backup:)
mita-jan,
mislim, da imas zdaj dosti boljse moznosti za zanositev, kar veselo na delo!:)
Meni so pred 12 leti odkrili endometriozo na desnem jajcniku. Cokoladna cista je bila tako velika, da je bila potrebna operacija. Po 2 letih se je ponovilo. Odstranili so mi levi jajcevod. Takrat sem iskala alternative (bioenergija,..) in ni se mi vec pojavilo. So pa nasli se pregrado in je sledila se histeroskopija. Ko po 3 letih se vedno nisem zanosila, sva se z mozem odlocila za IVF. V tretjem postopku sem zanosila in imamo 2,5 let staro navihanko, cakamo pa se na enega jesenskega dojencka.
Se zdaj se mi zdi, da sem predolgo odlasala s postopkom, ampak za vse je potreben cas. Tako, da le korajzno stopi nasproti izzivom, ki ti jih prinasa zivljenje.
Pinka